prijava / registracija

Unipan d.o.o.

Adresa
71000, Sarajevo, Zmaja od Bosne 7, Importanne Centar

http://www.parketiunipan.ba/
Facebook
Telefon
+387 33 295 295
Telefax
+387 33 295 293
E-mail
info@unipan.ba

Firma Unipan d.o.o. je registrovana 2005. godine od kada uspješno posluje. Osnovna djelatnost ove firme jeste trgovina i usluge.

Unipan d.o.o. je ekskluzivni zastupnik prestižne austrijske kompanije ¨Weitzer parkett¨ (najveća evropska porodična firma sa 180 godina dugom tradicijom u obradi drveta i proizvodnji parketa) za područje Jugoistočne Evrope, kao i ekskluzivni zastupnik za područje Bosne i Hercegovine također prestižne austrijske kompanije ¨Internorm¨ (najvećeg evropskog proizvođača drveno-aluminijske vanjske stolarije za individualnu gradnju).
U svom dosadašnjem radu i djelovanju napravljena je mreža kupaca investitora kao i izvođača radova, a sa renomiranim sarajevskim arhitektonskim biroima ostvarena je i trajna suradnja u oblasti ekskluzivne gradnje i opremanja.

Weitzer Parkett

TRADICIJA I PROIZVODANJA

Najveća austrijska porodična fabrika “Weitzer Parkett” ima preko 180 - godišnju tradiciju u obradi drveta i proizvodnji parketa. “Weitzer Parkett” je izabran kao najbolje austrijsko preduzeće, s proizvodima koji su na evropskom testu kvaliteta i ekološkosti zauzeli prvo mjesto među 18 najvećih proizvođača.

Tržište ima u 36 država širom svijeta, a godišnja proizvodnja iznosi cca. 3,5 miliona m2 parketa. Kompanija ¨Weitzer Parkett¨ je vodeća na evropskom tržištu u proizvodnji gotovih parketa. Dokazala se i kao lider u branši na pronalasku inovativnih načina obrade i usavršavanja parketnih podova. Proizvodni program ¨Weitzer Parkett-a¨ sa preko pet stotina varijanti parketa je također najopširniji na evropskom tržištu i specifičan po tome što za svaku vrstu parketa postoje i odgovarajuća gazišta/stepenice. 

Argumenti zašto Weitzer parket?

PARKETNA INTELIGENCIJA

Br.1 Inteligentna rješenja

Uz parket bez održavanja, zdravi parket i nešumeći parket Weitzer nudi savršena rješenja za sve zamislive i funkcionalne zahtjeve i potrebe:

Parketi pogodni za: podna grijanja/hlađenja, prostore sa visokom frekfentnošću te najšira paleta proizvoda na tržištu za individualnu gradnju i opremanje.

Br.2 Nije potrebno specijalno održavanje

Parket je lakiran / uljen 7 puta EKOLOŠKIM svileno - sjajnim lakom / uljem na osnovu NANO – TEHNOLOGIJE, koji se ne mora održavati i koji čuva prirodni izgled te karakter drveta te daje poseban značaj ekskluzivnosti.

Atestom je potvrđeno da je lak / ulje ANTISTATIČKI i ANTIALERGIJSKI, i time potpuno bez štetnih sastojaka. Također se i za ljepljenje pojedinačnih slojeva upotrebljava atestiran ljepak bez štetnih hemikalija. Sa tim osobinama "Weitzer  Parkett"  unosi APSOLUTNO BIOLOŠKI ZDRAVU KLIMU u domaćinstvu za vas i  vašu djecu ili u kancelarijama za vas i za vaše saradnike.

Br.3 Zdravlje i ugodan osjećaj

Weitzer parket ima antialergijska, antibakterijska, antistatična svojstva te reguliše unutarnju klimu u prostoru. Svime ovime ispunjava sve zahtjeve u pogledu zdravlja i higijene.

Br.4 Zaštita tropskih šuma

Weitzer parket ne koristi egzotično drveće i zastupa i potpomaže zaštiti ugroženih šuma. Potpisano je  partnerstvo sa Greenpeace kojom se preuzima učešće u  kampanji

o zaštiti ugroženih šuma.

Foto Galerija

0.012072