prijava / registracija

Vaillant d.o.o.

Adresa
71000, Sarajevo, Bulevar Meše Selimovića 81A

http://www.vaillant.ba
Facebook
Telefon
+387 33 610 635
Telefax
+387 33 610 642

Vaillant GmbH s matičnim sjedištem u Remscheidu, SR Njemačka, ubraja se u pionire među vodećim preduzećima iz područja tehnike grijanja u Europi. Vaillant je jedina tržišna marka koja nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit, vodik, kao i obnovljive izvore energije.

Vaillant je širom Europe najpoznatija marka u branši po svojim vrijednostima - tradiciji, kvaliteti i inovacijama. 2001. godine nastala je Vaillant Group te postala vodeća grupa u tehnologiji grijanja s 1,8 miliona prodanih zidnih uređaja te s 13.000 zaposlenih radnika. Sveukupno, uključujući električne uređaje te uređaje za pripremu potrošne tople vode, Vaillant Group prodaje 4 miliona uređaja godišnje.

Grupa proizvodi u 12 tvornica širom Europe i objedinjuje 9 različitih proizvodnih marki. Vaillant Group je tržišni vođa u Europi. U Bosni i Hercegovini je broj jedan u tržišnom poretku s udjelom od 80%. Na svjetskoj razini, Vaillant Group zauzima 8. mjesto u poretku svih proizvođača grijanja i klimatizacije.

Četiri inovacije u tehnici grijanja

Vaillant je od samog osnivanja prednjačio pred ostalim proizvođačima uređaja za grijanje. Tokom vremenaVaillant je uveo četiri inovacije u tehnici grijanja:

1894. godine Johann Vaillant dobiva patent za plinsku kupaonsku peć „zatvorenog sistema“.
1961. godine iza imena „Circo-Geyser MAG-C 20“ krije se nova inovacija – plinski zidni protočni grijač vode.
1967. godine s uređajem pod imenom „Combi-Geyser VCW 20“ Vaillant uspjeva objediniti i grijanje i pripremu tople vode u jedan uređaj.
2002. godine Vaillantovi uređaji na gorivne ćelije su po prvi put pogonu.

Svojim inovacijama Vaillant je uvijek jedan korak ispred ostalih te kroči novim putevima koristeći obnovljive izvore energije, interaktivnu internetsku komunikaciju s uređajima i stavljajući korisnika uvijek na prvo mjesto.

Uskršnji zec kao zaštitni znak

Daleke 1874. Johann Vaillant osnovao je instalaterski obrt u Remscheidu, SR Njemačka. 1894. prijavljuje svoj prvi a za budućnost najznačajniji patent "plinsku kupaonsku peć zatvorenog sistema" s  pripremom tople vode na čist i siguran način. Time je stvorio sasvim novo tržište jer se voda indirektno zagrijavala bez ikakvog dodira s plinom. Vrlo brzo obrt prerasta u industrijski pogon čiji proizvodi se izvoze širom Europe.

1899. registrira i vlastiti zaštitni znak "Uskršnjeg zeca" koji potom krasi sve proizvode i printani materijal. Daljnjim inovacijama Vaillant uspijeva kupaonsku peć proizvesti i za montažu na zid što dodatno pridonosi uspjehu.

Nakon II. Svjetskog rata i obnove proizvodnog pogona, Vaillant uspijeva ponovno 1950-ih izvoziti u cijelu Europu te slavi proizvodnju milionitog uređaja. Težnja tržišta za sve većim komforom dovodi do proizvodnje prvog zidnog uređaja za centralno grijanje te ubrzo i tzv. zidnog kombi uređaja, koji objedinjuje plinsko centralno grijanje i pripremu potrošne tople vode u jednom uređaju.

Osim neprekidnog unapređenja i novih tehnoloških rješenja Vaillant sve više vodi računa i o zaštiti okoliša i dizajnu. 

Početkom razvoja gasne infrastrukture prema krajnjim potrošačima sredinom 80-tih godina počela je masovna ugradnja i potražnja plinskih uređaja za proizvodnju toplotne energije. Naravno, Vaillant je u to vrijeme kao evropski lider ispunjavao zahtjeve potrošača i na području BiH sa svojom paletom proizvoda.

Veoma bitno je spomenuti da je u Sarajevu gas postojao mnogo ranije, te da je kod jednog korisnika zabilježen slučaj postojanja plinskog uređaja MAG 14 instaliranog davne 1938. godine, a koji je radio na gradskoj mreži napravljenoj još za vrijeme Austro-Ugarske vladavine kada je Sarajevo imalo vlastite izvore gasa. Danas se možemo pohvaliti rezultatima našeg poslovanja i titulom Superbrands BiH te ukupnim tržišnim učešćem od 80% na području zidnih plinskih uređaja.

2001. Vaillant prerasta u globalnog igrača akvizicijom Hepworth Heating-a koji svojim dodatnim tržišnim markama i proizvodima upotpunjuje ponudu za udobnost stanovanja od klima uređaja, preko ventilacije do uređaja za grijanje koristeći sve energente. 

2004. godine Vaillant d.o.o. otvara zastupništvo za BiH sa sjedištem u Sarajevu čime se kontinuirano brine o svojim korisnicima pružajući im kompletnu tehničku podršku i neophodne informacije. 

Uz tehnološki i ekološki napredak samih proizvoda Vaillant se sve više okreće i širenju ponude dodatnih usluga koje će osigurati zasluženo pozicioniranje marke i proizvoda u premium segmentu.

Kombinovani uređaj udarni proizvod

Vaillantov udarni proizvod već dugi niz godina je zidni plinski uređaj, takozvani kombinovani uređaj koji objedinjuje grijanje i pripremu potrošne tople vode. Rast kondenzacijske tehnologije ujedno obuhvaća i rast kondenzacijskih zidnih plinskih uređaja koji su se pokazali odličnim odgovorom na europsko zakonodavstvo o energetski učinkovitim proizvodima.

Vaillant u svom proizvodnom programu nudi kompletna rješenja za individualne zahtjeve – od protočnih grijača vode, zidnih uređaja samo za grijanje, kotlova, kombinovanih kotlova sa spremnicima vode te kompaktnih uređaja (uređaj za grijanje s integrisanim spremnikom vode),  koristeći pritom sve energente: plin, struju i ulje.

Proizvodni program također obuhvaća regulacijski program (klasični i interaktivni),  radijatore, dimovodne sisteme za najrazličitije izvedbe, ventilacijske i klima-uređaje kao i solarne kolektore, fotonaponske ćelije i toplinske pumpe.

Vaillant ne nudi samo uređaje nego kompletna sistemska rješenja.

Solarni sistemi i toplinske pumpe

Svjetski trend rasta cijena energenata, sve veća ekološka svijest te nove regulative i smjernice Europske Unije samo su potvrdili da je Vaillant sa svojim usmjerenjem na obnovljive izvore energije na ispravnom putu. Pritom Vaillant se usredotočio na razvitak dvaju proizvodnih skupina a to su solarni sistemi i toplinske pumpe (koristeći akumuliranu  toplinu iz zemlje, dubinske vode ili zraka).

Stoga Vaillant obje prozvodne skupine proizvodi u vlastitoj tvornici u Gelsenkichenu kako bi dodatno osigurao što bolji nadzor i razvitak  svojih sistema. Paralelno Vaillant radi i na budućim projektima kao što su zeolit toplinska pumpa i uređaj na gorivne ćelije.

Osim samih uređaja, Vaillant uvodi i novi pristup prodaji. Naime, više se ne prodaju samo "goli" uređaji nego Vaillant nastoji ponuditi kompletne sisteme tzv. pakete koji ovisno o proizvodu sadrže osim uređaja i sve ostale potrebne komponente za određeni ugradbeni zahtjev (npr. Solarni paketi) ili čak prate korisnika od samog idejnog projekta, preko izbora uređaja i ugradnje sve do redovnog godišnjeg održavanja (npr. Paket toplinska pumpa)

Osim proizvodnog programa Vaillant sve više ulaže i u usluge, tako je Vaillant jedina marka koja u Bosni i Hercegovini sa svojom mrežom ovlaštenih servisa pod nazivom Vaillant Servis Sistem stoji korisnicima na raspolaganju 365 dana u godini. Instaliranje i montaža Vaillant aparata uspješno se provodi pomoću instalatera koji čine Klub instalatera Vaillant. Distribucija Vaillant proizvoda se vrši neposredno preko tri najveća uvoznika Luk d.o.o. Sarajevo, Termocommerce d.o.o. Mostar i Vokel d.o.o. Posušje, pa sve do manjih distributivnih operatera koji se mogu naći na prostoru Bosne i Hercegovine.

Vrijednosti tržišne marke

Jasna poslovna vizija osnivača Johanna Vaillanta „Topla voda, kada je poželiš, u svakom domu.“ određuje od samog početka Vaillantov put. Godinama su kvalitet, inovacije proizvoda i usluga nadopunjavale početnu viziju čime je marka Vaillant postala sinonim za vrhunske proizvode i udobnost stanovanja.

Dugogodišnje zadovoljstvo i vjernost korisnika zaslužno svrstavaju marku Vaillant oduvijek među vodeće marke u Europi te među prvih deset u svijetu.

Jeste li znali?

  • Zabilježen je najstariji Vaillant aparat instaliran u Sarajevu 1938. godine
  • Vaillant ima svoju pjesmu „I will carry the sun“ komponovanu 1999. godine za 125. godišnjicu postojanja firme.
  • Zelena boja Vaillantovog logotipa inspirisana je arhitektonskim elementima mjesta Remscheid, matičnog sjedišta firme, gdje su tradicionalno grilje na starim kućama upravo ovakve zelene boje.
  • Vaillantov zec u logotipu nastao je sasvim slučajno. Na uskršnji ponedjeljak 1899. godine Johann Vaillant pronašao je sliku zeca u jajetu u dnevnim novinama. Nadahnut njome odlučuje se za otkup njezinih prava i tu počinje priča uspjeha zaštitnog znaka marke Vaillant.
  • Vaillantov plinski grijač tople vode pod nazivom „Geyser“ tijekom 1950-ih bio je dostupan u nekoliko trendovskih boja (plava, zelena, roza…) i time izazvao pravi tržišni boom.
0.011762