prijava / registracija

VELUX Bosna i Hercegovina d.o.o.

Adresa
71000, Sarajevo, Džemala Bijedića 295

http://www.velux.ba/
Facebook
Telefon
+387 33 626 494
Telefax
+387 33 626 492

VELUX je globalna kompanija utemeljena na viziji dnevnog svjetla, svježeg vazduha i kvalitete življenja. U tim dobrobitima uživa se u milionima domova širom svijeta. 

Danas, više od 70 godina nakon postavljanja prvog VELUX krovnog prozora na jednoj školi u Danskoj, naša vizija je evoluirala, ali temeljne vrijednosti ostale su iste onakve kakvima ih je živio i prvi izrazio naš utemeljitelj g. Villum Kann Rasmussen.

Priča započeta 1941. godine

VELUX priča započela je 1941. kada je Villum Kann Rasmussen spazio prve mogućnosti za razvoj jeftinog, korisnog životnog prostora pod kosim krovom. On je razvio prvi krovni prozor i osmislio ime koje se prepoznaje, lako izgovara i pamti. 

Uslijedila su mnoga i stalna usavršavanja VELUX krovnih prozora, opšava, proizvoda za dekoraciju i zaštitu od sunca, a posao smo pokrenuli na svakom tržištu u svijetu gde smo mogli pronaći kose krovove. 

Definicija uzorne kompanije 

"Cilj naše grupe je osnivanje uzornih kompanija koje sarađuju na način koji treba da služi za primjer. Uzorna kompanija je ona koja se bavi proizvodima koji su korisni za društvo, koja tretira svoje klijente, dobavljače, zaposlene na svim nivoima i akcionare bolje od većine drugih kompanija. Uzorna kompanija posluje profitabilno što takođe znači da može da finansira svoj razvoj i održava finansijsku nezavisnost." /Villum Kann Rasmussen, 1965/

Vrijednosti su se prirodno razvijale tokom našeg postojanja i odražavaju neke temeljne stavove koji se godinama primjenjuju. Vrijednosti su duboko ukorjenjene u našu organizaciju i iz nje isijavaju. Njih nije moguće izmisliti – ili su tamo i prihvaćene su od strane svih zaposlenih ili nemaju smisla. 

Zahtjevi za kvalitetom

Kvalitet je glavni prioritet u kompaniji VELUX i odvajamo znatna sredstva za testiranja, kontrolu kvaliteta i ispitivanje tržišta, kako bismo bili sigurni da naši proizvodi udovoljavaju svim zahtjevima klijenata.

U našem istraživačkom centru, proizvodi se neprekidno podvrgavaju raznim vrstama testiranja kao sastavan dio naših nastojanja da razvijemo i poboljšamo svoje proizvode.

Svoje proizvode izlažemo ekstremnim klimatskim uslovima i očekujemo da godinama savršeno rade u uslovima svakodnevnog korišćenja. Podstičemo naše kupce da očekuju samo najbolje i podupiremo svoju proizvodnju dobrim garancijama.

0.010687