prijava / registracija

Austrotherm d.o.o.

Adresa
77000, Bihać , Turija bb

http://www.austrotherm.ba/
Telefon
+ 387 37 318 401
Telefax
+ 387 37 318 420

Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Preduzeće je osnovao Oswald Nowotny 1953. godine, 
 prvi proizvođač stiropora u Austriji. Od tadašnjeg pionira na području izolacije Austrotherm je u Austriji postao poznat i priznat te u mnogim područjima jedini proizvođač izolacijskih materijala od EPS-a i XPS-a, fasadnih profila te ploča zaunutrašnju i sanitarnu gradnju.

Nakon otvaranja Zapada prema Istočnoj Evropi Austrotherm je među prvim zapadnoevropskim preduzećima počeo sa radom na istočnoevropskom tržištu. Trenutno, Austrotherm grupacija je zastupljena u 11 zemalja sa 17 proizvodnih pogona a zajedno s grupacijama Baumit (fasade, malteri, estrih) i Murexin (građevinska  hemija) pripada Schmid-Industrie-Holdingu.

Sve članice Austrotherm grupacije dosljedno primjenjuju politiku kvalitete i inovacija a zaštita klime i okoliša zauzimaju primarno mjesto u poslovanju. Zahvaljujući proizvodnji koja pridonosi očuvanju resursa i proizvodima koji su ekološki povoljni omogućen je vrijedan doprinos smanjenju CO2 emisije. Ekološki, ekonomski i socijalni aspekti čine fundament Austrotherm-ovog održivog djelovanja. 

Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje hrvatskog i bosansko-hercegovačkog tržišta Austrotherm-ovim EPS-om iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji. Domaćim potrošačima nude se vrhunski proizvodi s vrhunskim svojstvima koji:

 smanjuju troškove grijanja i hlađenja
 stvaraju ugodnu klimu u stambenim i poslovnim objektima
 doprinose zaštiti okoliša

Ušteda energije termoizolacijom od podruma do krova

Austrotherm nudi optimalno rješenje za svako područje na objektu kao što su temelji, podrumi i vanjski podrumski zidovi, sokle, unutrašnji dijelovi objekta, međuspratne ploče i zidovi, ravni i kosi krovovi, te optimalna rješenja u izolaciji protiv udarne buke i sprečavanju nastajanja toplinskih mostova. 

Proizvodi: EPS (stiropor), XPS, fasadni profili, Uniplatte (univerzalna ploča)

  • Austrotherm EPS (ekspandirani polistiren, stiropor) je termoizolacijski materijal koji se  već godinama pokazao kao odličan izolator krovova, zidova, međuspratnih ploča i podova kako stambenih tako i poslovnih objekata.
  • Austrotherm EPS PLUS je inovativni proizvod obogaćen grafitom koji omogućava do 20% veći termoizolacijski učinak.
  • Ružičasti Austrotherm XPS (ekstrudirani polistiren) igra veliku ulogu upravo tamo gdje je usljed ekstremnih pritisnih opterećenja i vlage potrebna upotreba termoizolacijskog materijala s najboljim karakteristikama (temelji, podrumi, garaže, ravni krovovi i sl.).
  • Austrotherm UNIPLATTE je univerzalna ploča koja predstavlja idealno rješenje na području unutrašnje gradnje i sanitarija.
  • Austrotherm fasasni profili uljepšavaju fasade objekata na individualan način prema željama i potrebama naših kupaca.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i inovativnim proizvodima u potpunosti smo spremni za buduće generacije i nove izazove.

Austrotherm. To nikog ne ostavlja hladnim.

0.012108