prijava / registracija

Baumit doo

Adresa
71000, Sarajevo, Osik 2b

https://baumit.ba/
Facebook
Telefon
+387 33 566 770
E-mail
info@baumit.ba
 

Od „pionira građevinskog materijala“ do broja jedan u Austriji

Marka Baumit je danas prisutna u svijesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gdje posluje

  • Baumit u građevinarstvu znači inovacije, sigurnost, partnerstvo, kvalitet i povjerenje.

Kao austrijiski brend za građevinske materijale - osnovan 1988 - Baumit predstavlja jedan od najvažnijh brendova u Evropi koji je trenutno zastupljen u 26 zemalja Evrope.

Godine 1988. su dva austrijska vodeća regionalna proizvođača građevinskog materijala sklopila ugovor o suradnji s ciljem zajedničke prodaje proizvoda robne marke Baumit, koje bi odlikovala visoka kvaliteta i jednostavnost obrade.

30 godina trajala je zajednička povijest društva Wietersdorfer i Wopfinger, zajedno su osnovali proizvodnu marku Baumit. U trideset godina dva su porodična preduzeća zajedno, ali ipak samostalno, izgrađivala proizvodnu marku Baumit u najinovativnijeg I vodečeg proizvođača građevinskih materijala u Evropi, da bi 2017. Grupa Wopfinger kupila sektor za građevinske materijale svog partnera, društvo w&p Baustoffe GmbH. Time su svi udjeli u građevinskim materijalima objedinjeni pod jednim krovom, u vlasništvu Schmid Industrieholding, velikog koncerna gdje mag. Robert Schmid, uspješno vodi operativno poslovanje, a naslijedio je suosnivača Baumit-a, svog oca Fridricha Schmida, pionira stare škole kvalitete zasnovane na potpunom povjerenju, spreman na rizik ali sa nepogrešivim osjećajem za siguran rast.

Baumit nudi sveobuhvatan i inovativan proizvodni program : Fasade, malteri, estrih, proizvodi za uređenje vrta i okućnice, kao i proizvodi za unutrašnje uređenje - u sistemima testirani i optimalno usklađeni.

Intenzivnim istraživanjima i razvojem proizvoda, zajedno sa karakterističnom orijentacijom ka kupcu, stalno nastaju novi Baumit proizvodi i usluge, koji čine naše partnere uspješnim.Razvoj proizvoda je direktno vezan za poboljšanje aktivnosti našim klijentima.

Odgovornost prema ljudima i okolišu zbog rasta cijena energije, započeto je još prije više od 30 godina razvojem Baumit termoizolacionih sistema. Krajnji cilj Baumita je razvoj novih koncepata i ideja, koji ćedoprinjeti smanjenju emisija CO2 i ograničavanje potrošnje energije.

Baumit naravno ispunjava zahtjeve norme kvalitete EN ISO 9001. Baumit proizvodi su u skladu sa svim nacionalnim i širom EU važećim zahtjevima - npr. CE označavanje.

Baumit je član grupe za kvalitet termoizolacionih sistema, austrijskog udruženja za malter i dugogodišnji pokrovitelj Saveza trgovaca građevinskim materijalom Austrije

  • Baumit u Bosni i Hercegovini je osnovan u Novembru 1998. godine, i već punih 20 godina na bosanskohercegovačkom tržištu, daje doprinos struci uvođenjem novih tehnologija.
  • Od 2006. na usluzi korisnicima je Baumit, Moderni Centar za savjetovanje!

Godine 2008. Baumit Bosna i Hercegovina pušta u rad najsavremeniju tvornicu, velika postrojenja za suhe mješavine kapaciteta 120 hiljada tona godišnje.

  • Naša vizija je da svi ljudi žive u zdravim, energetski učinkovitim i lijepim domovima.

Mi želimo da se olakša rad na gradilištu i da se skrati vrijeme gradnje.

Ideje se rađaju u Austriji, ali su razvijene i uvedene od strane lokalnih saradnika.

Baumit Bosna i Hercegovina nudi kompletan proizvod, koji je 50% građevinskog materijala, a preostalih 50% su potpuna usluga našim klijentima – arhitektima, građevinskim firmama, investitorima i distributerima.

Brzina i pouzdanost našeg logističkog centra igra ključnu ulogu, cilj je dati najbolju uslugu našim klijentima

Dobro razvijenom distributivnom mrežom, dokazujemo kvalitetu svojih usluga punih 20 godina.

Brzinom i pouzdanošću Baumit logistika se brine za optimalan napredak u izgradnji. Naši angažovani zaposlenici stoje Vama na raspolaganju za pouzdano, stručno savjetovanje I individualnu podršku.

Baumit je uvijek u Vašoj blizini. Naći ćete nas u dobro snabdjevenim skladištima i trgovinama građevinskog materijala.

 

0.013610