prijava / registracija

RÖFIX StoneEtics®-Pouzdani sistem za dekorativno oblaganje fasada

objavljeno: 04. Apr. 2018. | kategorija: Arhitektura Eksterijer
 
Za nas u RÖFIX-u "alternativni" završni slojevi na fasadama nisu problem već izazov i to lako rješiv. Naravno, put do toga nije bio jednostavan. 

Sada imamo rješenje za sve probleme koji su zadavali nevolje kad su u pitanju teške krute obloge na fasadama u kombinaciji sa termo-izolacijom. Sa zadovoljstvom Vam možemo predstaviti sistem -  StoneEtics®.

Tko gradi, mijenja prirodu, a time i okolinu u kojoj živi. Ekološka osviještenost u građevini nije samo trend, ona je u suvremenom dobu neophodna za opstanak. Provjereni i optimalni građevinski materijali sastavni su dio koncepta održive gradnje. RÖFIX sistemi termo-izolacija u kombinaciji s RÖFIX StoneEtics® smanjuju potrošnju toplotne i električne energije tako što zadržavaju energiju u prostorima i smanjuju stvaranje štetnih emisija u zraku, te na taj način čuvaju izvore energije koji su važni za očuvanje i zaštitu okoliša.

 Statička potvrda do 103 kg/m² površinskog opterećenja na podlogu (ukupna težina sistema)

RÖFIX StoneEtics® pruža mogućnost izbora obloga koje zadovoljavaju najrazličitije potrebe koje se ne odnose isključivo na arhitekturu samog objekta, već uključuju i urbani kontekst. Možete se odlučiti za mozaik, klinker pločice, tanke ciglene pločice, keramičke pločice, prirodni ili umjetni kamen. Time se ispunjavaju prednosti jednostavne ugradnje toplinsko-izolacijskih sustava za proširenu mogućnost dizajniranja težih obloga i obloga velikih formata.

Sigurnost i građevna statika

Maksimalno dopušteno površinsko opterećenje termo-izolacionih sistema na podlogu iznosi 103 kg/m². Zahvaljujući detaljnim istraživanjima i ispitivanjima, zahtjevnim internim ispitivanjima i tijesnom suradnjom sa stručnim tvrtkama iz izvođenje građevinskih radova, RÖFIX je razvio adekvatno rješenje, dva standardizirana sistem, RÖFIX StoneEtics® 50 i 103 koji u sebi objedinjuju statičku sigurnost, kvalitetu i dizajnersku maštovitost.

Prednosti sistema: 

  • Sloboda dizajniranja fasadnih površina u kombinaciji sa termo-izolacionim sistemima
  • Moguća primjena različitih vrsta tvrdih obloga
  • Doprinosi očuvanju energetskih resursa
  • Statička potvrda do 103kg/m² površinskog opterećenja na podlogu (ukupna težina sustava)
  • Primjena u staro-/novogradnji

roefix.ba

0.024792