prijava / registracija

Knauf - Ulaganja u budućnost

objavljeno: 22. Jun. 2017. | kategorija: Arhitektura Enterijer Eksterijer

Kao jedan od ambasadora zelene gradnje i održivog razvoja, Knauf je iznimno fokusiran na razvoj ekologije i energetske učinkovitosti. Naš temeljni motiv je „razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice, a pritom ne ugrožava potrebe budućih generacija“ koji je objavila Svjetska komisija za okoliš i razvoj (Brundtland komisija) još davne 1987. godine.

Knauf neprestano ulaže u razvoj, kako na međunarodnoj, tako i na lokalnoj razini. Diljem naše regije, Knauf educira svoje zaposlenike, partnere, kupce i javnost o ekološkim materijalima, energetskoj učinkovitosti i društvenoj odgovornosti i održivom razvoju. Idealan primjer takvog procesa možete vidjeti u kratkom videu u kojem je tehnička savjetnica Knauf podružnice u Crnoj Gori, dipl.ing.arh. Iva Kopitović, govorila na temu zelene gradnje u suradnji sa Savjetom za ekološku gradnju Crne Gore.

Stavljajući u fokus samo prirodne materijale poput gipsa, Knauf je izrazito fokusiran na zaštitu čovjekovog zdravlja, smanjenje količine otpada, zagađenja i degradacije okoliša te učinkovito korištenje energije, vode i ostalih resursa. Počevši od sebe samog, Knauf razvija projekte reciklaže gipsa – Od gipsa do gipsa – kako bi se napravio korak naprijed prema konačnom cilju, a on je zatvoriti krug očuvanja prirodnih resursa primjenjujući uspješno upravljanje recikliranim gipsom.

Vodeći se osnovnim konceptom da svaki građevni materijal treba imati najmanji mogući utjecaj na okoliš promatrajući njegov životni ciklus, Knauf prati nastojanja Europske komisije u području utjecaja građevnog materijala na okoliš (EPD – Environmental Product Declarations). Procjena životnog ciklusa gipsa uvijek je u fokusu i obuhvaća korištenje prirodnih sirovina i potrošnju energije, način proizvodnje, održavanje te mogućnost recikliranja ili odlaganje.

Kao tvrtka s dugogodišnjom tradicijom rudokopa, Knauf je uvelike svjestan da i najmanja aktivnost u prirodi, ma koliko ona neznatna i kratka bila, može narušiti njenu ravnotežu. Pri eksploataciji gipsa, kao i po završetku, poštuju se smjernice iz Projekta krajobraznog uređenja te se otkopni prostori oblikuju i biološki oplemenjuju, primjerice u vinograde ili šumska zemljišta. Stoga za sobom ne ostavljamo izorana ili uništena zemljišta. Upravo suprotno, brinemo se da osiguramo uravnoteženu prirodu u kojoj su šume i polja ponovo kultivirana i vraćena u svoja prirodna stanja.

Slični članci

Knauf gipsane ploče - Zaštita od požara... Enterijer Eksterijer | 03.05.2017
Pri oblaganju potkrovlja, Knauf nudi atestirana rješenja za zaštitu od požara koja u zavisnosti od strukture ploča i načina oblaganja
Gips kao građevinski materijal... Eksterijer Enterijer Arhitektura | 12.05.2016
Još su stari Egipćani za izgradnju i dekoraciju piramida tražili materijal koji može zadovoljiti njihove zahtjeve – morao se sastojati
SVE ŠTO TREBATE ZNATI O GIPSANIM ŽBUKAMA... Enterijer | 15.02.2017
ZAŠTO ODABRATI GIPSANE ŽBUKE? U određenoj fazi gradnje svaki investitor staje pred pitanjem kojom žbukom ožbukati unutrašnjost. Pri izboru treba uzeti

0.046208