prijava / registracija

Geotermalne dizalice topline

objavljeno: 07. Feb. 2016. | kategorija: Eksterijer

Geotermalne dizalice topline koriste energiju iz zemlje ili podzemnih voda te ujedno pridonose značajnoj uštedi na troškovima grijanja. Ne proizvode štetne emisije te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama 

 

geoTHERM exclusiv VWS 63/3 – 103/3

Dizalice topline zemlja/voda s integriranim spremnikom i funkcijom pasivnog hlađenja

Dizalica topline geoTHERM VWS (zemlja/voda) je uređaj koji koristi akumuliranu toplinu zemlje te ju uz pomoć električne energije (rad kompresora) pretvara u toplinsku energiju za naš sustav grijanja. Geotermalnu toplinu tla moguće je iskoristiti putem površinskih kolektora ili putem dubinskih sondi ukoliko površina vrta oko kuće nije dovoljno velika. Učinak eksploatacije topline ovosi o vrsti tla. Što je tlo vlažnije, to je učinak veći. Onaj tko upotrebljava sunčevu energiju pohranjenu u zemlji ne pridonosi samo očuvanju okoliša već će umjesto visokih računa za grijanje dobiti neiscrpan izvor energije koji besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne grijaće energije. Z Kombinirajući Vaillantove dizalice topline s posebno prilagođenim spremnicima za pripremu potrošne tople vode, besplatna energija sunca može se koristiti dvostruko.

Visokounčinkovite punpe štede novac

Cijena stvarno utrošenog goriva nije jedini faktor koji utječe na tekuće troškove (troškove pogona) sisema grijanja. Električna energija koju sistem koristi također predstavlja dio troška računa za struju. U pogledu različitih komponenata od kojih se sistem sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoučinkovitu pumpu (razred energetske učinkovitosti A). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grijanja čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grijanja za čak 70%. Niži tekući troškovi štede vaš novac, dok istovremeno poboljšana energetska učinkovitost pomaže u očuvanju okoline.

Funkcija prirodnog hlađenja za ugodne temperature tokom cijele godine

Naša geotermalna toplotna pumpa ne samo da grije vaš dom tokom zimskih mjeseci. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, toplotna pumpa također hladi tokom ljeta. U načinu rada 'prirodno hlađenje' jedinica izvlači toplinu iz prostorija i odvodi je natrag u tlo. To predstavlja isplativ način za održavanje optimalne temperature u vašem domu za najveću ugodnost, i to tokom cijele godine.

Koncept odvojene ugradnje – SplitMounting

Izdržljivi „scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom

Kompresor je ključni dio toplotne pumpe budući da komprimira rashladno sredstvo unutar sistema. U tu smo svrhu dizajnirali inovativan spiralni kompresor imajući u vidu kvalitetu i izdržljivost. Za razliku od većine uobičajenih kompresora, naš spiralni kompresor isporučuje se sa 10-godišnjom garancijom na materijale. Kao rezultat, možete imati povjerenje da će vaša toplotna pumpa Vaillant učinkovito raditi dugi niz godina.

Integrirani spremnik tople vode za optimalnu praktičnost

Da bi se osigurala dovoljna količina tople vode u domaćinstvu, obično vam treba uređaj za grijanje i dodatni spremnik. Da bi se sačuvao dragocjeni prostor, razvili smo uređaj za grijanje s integriranim spremnikom tople vode. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu može se smjestiti u svaki dom, a istovremeno vam daje jednaku razinu ugodnosti i praktičnosti kao i samostojeći bojler. Osim toga, spremnik je izrađen od nehrđajućeg čelika, što mu osigurava duži vijek trajanja.

Ostala ključna svojstva

  • Visokoučinkovite pumpe štede novac
  • Funkcija prirodnog hlađenja za ugodne temperature tokom cijele godine
  • „Scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom
  • Integrirani spremnik tople vode za optimalnu praktičnost
0.031027