prijava / registracija

Kako napraviti kamene tepihe i otirače za vaš dom

objavljeno: 09. Jan. 2016. | kategorija: Eksterijer Enterijer

 

Ukoliko želite da poboljšate estetiku vašeg doma, ukoliko želite da mu pružite više prirodniji izgled, onda ćete se oduševiti sa sledećim tutorijalom. Transformacija običnog otirača iz vašeg doma u kreativni ručno rađeni tepih od kamenja je upravo ono što vašem enterijeru nedostaje. 

Otirač ne služi samo za dekoraciju, već je to koristan objekat koji će vam pomoći u održavanju čistoće u vašem domu, i uklanjanju viška vode kada izlazite iz kade. Ukoliko imate želju da dodatno dekorišete vaš dom i mogućnost pravljenja sopstvenog otirača, zašto ne biste napravili otirač ili tepih od kamenja? Otirač od kamenja će vam pomoći u brisanju nogu pre ulaska u čisti dom, kao i cijeđenju viška vode u kupatilu, a pride će predstavljati interesantan element dekoracije enterijera.

Sve što će vam biti potrebno za pravljenje sopstvenog tepiha ili otirača od kamenja možete lako nabaviti po jeftinoj cijeni. Biće vam potreban gumeni otirač za podlogu (umjesto njega možete koristiti i industrijsku plastičnu mrežu kao osnovu), jak lijepak i, naravno, kamenje. Ono što je jako bitno je da materijal za osnovu vašeg novog otirača ili tepiha mora biti od jakog i vodootpornog materijala.

Kamenje koje koristite će odrediti karakter vašeg novog kućnog elementa. Trebalo bi koristiti pljosnat kamen po kome će hodanje biti olakšano, a mogućnost povređivanja bosih nogu minimiziran. Međutim, ukoliko je otirač napolju, mogu se koristiti i kamenje drugih oblika. Boja kamenja, kao i obrazac po kome ćete slagati kamenje su jedino ograničeni vašom maštom.

Za samo nekoliko sati bićete u mogućnosti da napravite od obične stvari jedan specijalni komad u enterijeru. Takođe, nećete morati da potrošite mnogo na ovaj projekat, jer materijali koji su potrebni nisu skupi. Zapamtite da nosite rukavice tokom cijelog procesa pravljenja kako biste spriječili povrede vaše kože.

Prvi korak pravljenja sopstvenog tepiha ili otirača od kamena uključuje pravljenje dizajna vašeg novog elementa pokućstva.
Možete iscrtati šablon na papiru koji ćete koristiti kao vodilju dok postavljate kamenje. Kamenje i podlogu dobro operite i ostavite da se osuše.

Potom, uzmite podlogu i premažite lijepak na cijelu njenu površinu. Počnite sa postavkom kamenja prema vašem dizajnu.

Preporučujemo vam da krenete sa postavkom od centra, krećući se polako ka obodima. Kada završite sa postavkom kamenja, ostavite vaš novi otirač ili tepih da se osuši cijeli jedan dan.

I to je to. Vaš novi otirač ili tepih od kamenja je završen i on izgleda odlično. Ono što je najbolje kod njega je što uvek možete da ga operete mlazom, bez bojazni da ćete oštetiti podlogu ili kamenje, a ukoliko se desi da neki kamen otpadne, jedino što morate da uradite je da ga ponovo zalijepite na mjesto. Uživajte u prirodnom osećaju plaže pod vašim nogama u kupatilu sa vašim novim otiračom od kamenja.

 

 

 

gradjevinarstvo.rs

oznake:   NajMajstor.ba

Slični članci


0.028693