prijava / registracija

Jupol karavan završio svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu

objavljeno: 10. May. 2019. | kategorija: Enterijer
Društvo JUB je 50. godišnjicu robne marke Jupol povezala sa proslavom u svih 10 država, gdje posluje preko svojih društava. Početak svečanog slavlja u Bosni i Hercegovini JUB je obilježio 22. aprila, kada je Jupol kanta počela svoje putovanje kroz mnoge bh. gradove (Bijeljina, Tuzla, Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Mostar, Trebinje). U tu svrhu je kantom Jupol opremljeno vozilo Nissan Navara koji je ja sobom nosio lijepe želje, misli i sreću onima kojima je to najviše potrebno.
 
Kanta Jupol je 22. aprila zvanično stigla u Bosnu i Hercegovinu

Jupol karavan je svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu krenuo sa gradom Bijeljina 22. aprila gdje je priređena rođendanska zabava na Trgu Kralja Petra I Karađođevića. U sklopu rođendanske zabave u kojoj su uživali mnogi posjetioci podjeljena je i donacija Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina – KOLOSI, organizacija koja obuhvata 12 udruženja. Kompanija JUB je podijelila donaciju od ukupno 150 litara Jupol Classic zidne/bijele boje.
 


Nakon Bijeljine, Jupol karavan je svoj put nastavio prema gradu Tuzla, gdje se 23. aprila zaustavio na Trgu Slobode. Posjetioci Jupol Karavana mogli su da uživaju u cjelodnevnoj zabavi, rođendanskoj torti, ali i humanitarnoj akciji Jupol karavana koja je priređena i u gradu Tuzla. JZNU Dom zdravlja "Dr. Mustafa Šehović" Tuzla - Dispanzer za predškolsku djecu, JU za predškolski odgoj i obrazovanje "Naše dijete" Tuzla, JU Dom penzionera Tuzla i JU Centar za socijalni rad Tuzla su sa oduševljenjem prihvatili donaciju Jupol Classic po 75 litara zidne/bijele boje.

Jupol karavan je 24. aprila posjetio i grad Banja Luku gdje je također kroz cjelodnevnu zabavu, podjelu poklona zabavio znatiželjne posjetioce na Trgu Krajine. Humanitarna akcija Jupol Karavana je obilježena i u Banjoj Luci gdje su podjeljenje donacije JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", UKC Republika Srpska – Klinika za psihijatriju, Udruženje roditelja sa četvero i više djece "Četiri plus", JU OŠ "Stanko Rakita" Vrbanja. Kompanija JUB je podijelila donacije Jupol Classic po 75 litara zidne/bijele boje.
 


Nakon Banja Luke, Jupol karavan je 25. aprila stigao i u Grad Bihać gdje je ponovo priredio rođendansku zabavu za svu zainteresovanu javnost iz lokalne ali i šire zajednice. Priređene su aktraktivne nagradne igre, kreativne radionice, ali i nezaobilazna rođendanska torta. Kako bi se upotpunio dan koji je sa sobom nosio osmijeh i sreću kompanija JUB je darovala donaciju JU Umjetnička škola "Nusret Keskin - Braco" i Udruženju "Radosti Druženja" roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama USK-a. Donacija je obuhvatala po 75 litara Jupol Classic zidne/bijele boje.

Nakon Bihaća, Jupol karavan je 27. aprila stigao i u Sarajevo. Kroz cjelodnevnu rođendansku zabavu na Trgu djece posjetioci karavana su imali priliku da zaprime Jupolove poklone, da uživaju sa svojim mališanima, ali i da probaju rođendansku Jupol tortu. Humanitarna akcija Jupol Karavana je obilježena i u Sarajevu gdje je podjeljeno deset donacija: JU OŠ Hasan Kikić, Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš, Druga Gimnazija Sarajevo, Katolički školski centar Sveti Josip, Roditeljska kuća – Srce za djecu, Dom za nezbrinutu djecu – Bjelave, Osnovna škola Sveti Sava – Lukavica, Zavod Mjedenica – Sarajevo, Sigurna kuća - Sklonište za žene i djecu, Centar "Vladimir Nazor".
 


Jupol karavan je 29. aprila nastavio prema južnijim krajevima, gdje se zaustavio i u Mostaru. U Meppas Mall-u karavan je mnogim posjetiocima kroz rođendansku zabavu izmamio osmijeh. Jupol donacije su također podjeljene i u Mostaru: Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales", JU Ustanova dječiji vrtići Mostar, Osnovna škola za djecu sa posebnim potrebama, Dječiji dom Mostar.

Posljednji dan u mjesecu aprilu Jupol karavan je stigao i na svoju posljednju stanicu u Bosni i Hercegovini, u grad Trebinje gdje se kroz cjelodnevnu rođendansku zabavu družio sa građanima Trebinja. Humanitarna akcija je nezaobilazna bila i u gradu Trebinju gdje su podjeljenje donacije Vrtiću "Naša radost" i Centru za informisanje i obrazovanje. 

Nakon pređenih 1000 km Jupol karavan je završio svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu. Kanta JUB svoj put dalje nastavlja voziti kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Češku i Sloveniju gdje boje već decenijama šaroliko osvježavaju naš životni okoliš.
oznake:   JUB

Slični članci

JUB sa ponosnom 145-godišnjom tradicijom... Enterijer Eksterijer | 02.12.2020
  JUB spada u najbolja internacionalna slovenačka preduzeća i jedan je od vodećih proizvođača boja i maltera u jugoistočnoj Evropi. Društvo JUB
Čarolija boja: ovo su boje, koje će uljepšati v... Enterijer | 17.06.2020
Kada razmišljamo o renoviranju ili izgradnji doma, moramo uzeti nešto više vremena i za promišljanje, kakve boje će obilježiti naš
Robna marka JUPOL ove godine slavi 50 godina... Enterijer Eksterijer | 14.02.2019
Društvo JUB u ovoj godini obilježava jubilarne godišnjice – 100-godišnjicu imena JUB i 50 godina robne marke JUPOL. Robna marka

0.042476