prijava / registracija

Nova tehnologija čišćenja krova čini da svaka kuća izgleda mlađe

objavljeno: 11. Feb. 2019. | kategorija: Arhitektura Eksterijer Ostalo

Njemačka firma Aqua Jet razvila je proizvod za čišćenje krovova parom pod jakim pritiskom. Rezultati su veoma vidljivi!

S čistim krovovima, kuće izgledaju barem mnogo čistije i novije, ali njihovo održavanje nije ni lak ni jeftin posao. Sada postoji rješenje koje bi makar privremeno moglo da riješi ovaj problem i vrati stari sjaj vašem ne baš tako novom krovu – a nadamo se da će uskoro moći da se nađe i kod nas.

Firma Aqua Jet razvila je proizvod za čišćenje krovova parom pod jakim pritiskom. Firma se, između ostalog, specijalizuje za čišćenje krovova i oluka, uklanjanje mahovine sa istih crijepova, pranje pod pritiskom i čišćenje podova, a pružaju i profesionalne usluge postavljanja završnih obloga.

Ono što nas u ovom kontekstu najviše zanima jeste tehnologija koju koriste pri čišćenju krovova i uklanjanju mahovine (i ostalih upornih nečistoća) s krovova. Njihov sistem za pranje krova je razvijen da bezbjedno uklanja sve vrste mahovine, algi i lišajeva sa svih vrsta krovnih površina, a pritom djeluje neagresivno na crijepove.

Postupak čišćenja krova

Iz Aqua Jeta naglašavaju da je prije čišćenja potrebno temeljno ispitati stanje u kojem se krov nalazi i zamjeniti sve oštećene crijepove.

Cijeli proces podjeljen je u nekoliko koraka. Prvi korak je najduži i podrazumjeva čišćenje krova sa kompaktnom napravicom poput usisivača na paru koja se polako povlači po krovu i temeljno čisti kompletnu površinu. Kada je krov temeljno očišćen, dodatno se prska sredstvom protiv mahovine koja bi trebalo da uspori njihov rast, a na samom kraju se obrađuje sljeme i crijepovi na pregibima krova.

Ovaj proces čišćenja je dosta dug, ali sudeći po rezultatima, svakako vrijedan ulaganja.

U nastavku pogledajte snimak celokupnog procesa:

eGradnja.ba/gradnja.rs

0.027021