prijava / registracija

Ovako izgledaju šumske kolibe kada ih osmisle Talijani

objavljeno: 11. Mar. 2019. | kategorija: Arhitektura Enterijer Eksterijer

Milanska arhitektonska firma Peter Pichler Architecture nedavno je predstavila idejni projekat kompleksa šumskih koliba čiji je koncept potpuno održiv i nudi maksimalnu povezanost s prirodom.

Projekat kolibe osmišljen je u formi dvije jedinice piramidalne geometrije, spojene u svojim bazama. Donja jedinica je u svojem podnožju usidrena je u strmi teren, tako da se stiče utisak da su kolibe zabodene po obroncima šume talijanskih Dolomita.

Kolibe, koje bi bile produženi smeštajni prostor obližnjeg postojećeg hotela, funkcionisale bi kao dvokrevetni apartmani površine od 35 do 45 metara kvadratnih.

Odnos čovjeka i prirode

Firma Peter Pichler Architecture oduvijek je bila prepoznatljiva po svom inovativnom pristupu projektovanju koji traga za održivim i savremenim rješenjima, koji su u integraciji sa prirodom.

„Vjerujemo da je budućnost turizma zasnovana na odnosu između čovjeka i prirode. Dobro integrisana, održiva arhitektura može ojačati ovaj odnos, tako da praktično ništa drugo nije potrebno.“ – istakle su za ArchDaily arhitekte iz biroa Peter Pichler Architecture.

 

 

eGradanja/gradnja.rs

0.018728