prijava / registracija

Kako da slabe tačke potkrovlja pretvorite u jake strane?

objavljeno: 15. Mar. 2017. | kategorija: Arhitektura Enterijer Eksterijer

Kako da slabe tačke potkrovlja pretvorite u jake strane? Pročitajte 7 savjeta koje vam donosi VELUX. 

 

1. Šta ako curi i prokišnjava oko krovnog prozora?

Veoma je važno da ugradnja krovnih prozora bude izvedena od strane stručnih i obučenih majstora koji će
vam za tu ugradnju dati garanciju. Kada još u ugradnju svog krovnog prozora dodate termo i hidroizolacioni set
i produžite garanciju krovnog prozora na 10 godina, vaša strepnja da će doći do curenja ili prokišnjavanja,
neće imati nikakavog osnova. Možete uživati potpuno sigurni i bezbijedni u svom suhom potkrovlju.
 
2. Šta ako zimi puše, hladno je i pravi se promaha?
 
Nekada nam je potrebna i dodatna termo izolacija, jer zime znaju biti izuzetno hladne i vjetrovite, a u potkrovlju se to najcešće osjeti. Prozori nove generacije iz katergorije VELUX Standard Plus, imaju ugrađeni inovativni ThermoTechnology® izolacioni sistem koji pretvara krovni prozor u dodatno moćni štit protiv vjetra
i hladnog vazduha, što vašem prozoru daje veću energetsku efikasnost i uštedu na računima za grijanje.
 
3. Šta ako je ljeti ,,paklena” vrućina u potkrovlju?
 
Potkrovlja važe za izuzetno topla mjesta ljeti, jer se prvo, toplota skuplja u najvišim dijelovima stambenog prostora, ali i najčešće u potkrovljima dolazi do isijavanja toplotne energije od stakla sa krovnih prozora koji se tokom sunčanih dana zagriju. VELUX ima odlično rješenje za ovaj izazov, a to je vanjska tenda MHL. Ona se jednostavno montira sa spoljašne strane krovnog prozora i sprečava zagrijvanje stakla, osiguravajućii pritom prolazak svjetlosti u potkrovlje kao i neometan pogled na okruženje.
 
 
4. Kako da operem spoljašnje staklo krovnog prozora?
 
Česta primjedba i nedoumica vezana za krovne prozore jeste kako ih održavati, tj. kako oprati staklene površine i kako je to izvodljivo? VELUX krovni prozori imaju mogućnost da se zarotiraju za 180 stepeni, zakoče i pričvrste tako da jednostavno, sigurno i bezbijedno možete temeljno oprati spoljašnju staklenu površinu svog krovnog prozora koristeći obje ruke.
 
5. Kako da provjetravam potkrovlje kada pada kiša?
 
A kada pada kiša? Da li je u potkrovlju zagušljivo,naročito kada naiđe iznenadni ljetni pljusak i moramo da zatvorimo prozor? Znate li da VELUX krovni prozori  provjetravaju  vaše potkrovlje čak i kada su zatvoreni? Integrisana ventilacija obezbjeđuje da svjež vazduh ulazi u vaše potkrovlje, samo jednim potezom ručice ili pritiskom na ventilacioni preklop.
 
6.  Šta ce biti sa staklom u slučaju nevremena i grada?
 
Staklena površina krovnog prozora je najizloženija spoljašnjim uticajima i zato je veoma važno da ona bude na prvom mjestu sigurna od udaraca radi bezbijednosti stanara potkrovlja. Svi VELUX krovni prozori novijih generacija imaju spoljašnje kaljeno staklo koje obezbjeđuje odličnu otpornost na udarce (testirano je padom metalne kugle sa
velike visine) i garanciju za besplatnu zamjenu ukoliko dođe do loma stakl. Takođe unutrašnje staklo je laminirano, pa ukloliko do loma dođe udarcem s unutrašnje strane neće se raspršiti na komadiće i rasuti. Obezbjeđuje sigurnost vama i vašoj porodici.
 
 
7. Šta sa ,,izgubljenim” prostorom ispod kosina u potkrovlju?
 
Često potkrovlja imaju kosine koje mnogi smatraju ,,izgubljenim’’ prostorom. Međutim, kada postavite krovni prozor sa središnjim vešanjem, a gornjim upravljanjem (s ručicom s gornje strane) otvara se mogućnost da ispod krovnog prozora postavite namještaj, bilo radni sto, fotelju, sofu ili čak krevet, razne ormariće za odlaganje stvari, a da to ne utiče na mogućnost otvaranja i zatvaranja prozora. Prilično praktično, zar ne?
 
0.030490