prijava / registracija

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

objavljeno: 16. Oct. 2015. | kategorija: Enterijer
 
Postoje računarski programi koje možete skinuti sa interneta besplatno i isplanirati vaš dizajn virtuelno. Zar to nije sjajno? Zaboravite na razmišljanje i lupanje glavom, da li će sve to stati gde ste naumili.

 

1. MY DECO 3D PLANNER

Ako želite da prebacite plan prostorije i igrate se virtuelno sa njim, ovaj program je pravo rješenje. My Deco planer vam omogućava da ubacite zidove, vrata, prozore i veliku galeriju tekstura. Program je lak za korišćenje, i omogućava vam da vidite svoj plan u 3D slici. Možete da pomjerate kameru oko plana i da razgledate iz različitih uglova.

2. IKEA HOME PLANNER

Ikea je besplatan program koji vam omogućava da planirate svoj nameštaj, dekor u specifikacijama vašeg doma. Kada prelistate Ikea katalog, da li ikada pomislite kako bi neki sto išao sa nekom potpuno drugom policom? Jednostavan je za korišćenje, alat za planiranje vam omogućava da konfigurišete plan prostorije, izaberete komade iz Ikea galerije nameštaja i dekor. A pored toga, sračunava vam novac koji vam je potreban. Kada završite plan možete ga odštampati i odnijeti u najbližu Ikea prodavnicu.

3. IKEA KITHCHEN PLANNER

Ikea je osmislila kuhinjski planer koji vam omogućava da vašu kuhinju preuredite – promijenite kuhinjske aparate, elemente i druge komponente, a sve bez napuštanja računarske stolice. Ovaj programski alat takođe omogućava da imate listu stavki, tako da ćete uvek znati koliko vaša kuhinja košta. Ikea je godinama lider sa pristupačnim enterijerom, nameštajem i sada fenomenalnim kuhinjama.

4. DESIGN A ROOM

Da li mrzite kada se uhvatite za nekoliko desetina uzoraka u razlličitim prodavnicama i onda se vraćate kući da ih isprobate? Problem je riješen. Ovaj 3D program vam omogućava da vidite različite kombinacije boja, parketa, plafona, zidova...  ne pomerajući se iz svoje fotelje.

5. HOMESTYLER

Autodest, tvorac čuvenog AutoCAD-a koji koriste mnoge arhitekte. Oni takođe, imaju veliki program za planiranje kuće, kancelarije, apartmana i nazivaju ga HOMESTYLER. Ovaj program ne zahteva obuku kao AutoCAD.

6. DRYWALL ESTIMATOR

Nakon što ste isplanirali kako prostor treba da izgleda, spremni ste za kupovinu zar ne? Ovaj program će vam omogućiti da procijenite koliko će materijala biti potrebno, a pomoći će vam i da naučite kako da skicirate i izmjerite prostor bez gubljenja vremena i trošenja novca na višak materijala.

7. SWEET HOME 3D

Ovaj 3D vizuelni program je idealan za one koji žele opcije za jeftine sobe i dekor. Online softver je besplatan sa registracijom i potrebno je pročitati nekoliko instrukcija prije nego što počnete.

8. SMARTDRAW

Program vam omogućava da dizajnirate, prilagodite i prezentujete crtež kao profesionalac. Koristite ovaj program za planiranje kancelarije, kuće, stanova, soba pojedinačno ... Idealan je za pojedince ili biznis. Ima besplatan probni period, a ako vam se sviđa možete ga kupiti.

9. SMALL BLUE PRIMT. FLOOR PLANNER

Floorplanner je online program koji je jednostavan i efikasan za planove prostorija. Često imate ideju ali treba vam tlocrt (plan poda) zar ne? Ovaj program obezbeđuje plan prostorije, vrata, prozore, zidove i sl. Šta je dobro u ovom programu? jTo što ne zahteva znanje o dizajnu ili dekoru.

10. SMALL BLUE PRINTER: GARDEN PLANNER

Slično prethodnom programu, vrtni planer vam omogućava da dizajnirate i  postavite zidove, nameštaj i biljke. Kliknite na komad nameštaja da vidite dimenzije, boju koju možete lako menjati kako biste prilagodili vašem dekoru vrta. Postavite biljke, ograde i fontane, sve na jednom mjestu. Zar nije sjajan?

Došli smo do kraja...

Ukoliko dođe do redizajniranja, renoviranja i slično, sada znate kako da uštedite vrijeme i novac i dosta nerava. Igrajte se sa programima i dizajnirajte dom ili vrt iz snova!
0.027966