prijava / registracija

Moderna imitacija seoskog domaćinstva u stanu od 60 kvadrata

objavljeno: 26. Jun. 2018. | kategorija: Arhitektura Enterijer
 
Zakrivljene forme i prisustvo lukova čine da ovaj kombinovani radni i životni studio dobije na fluidnosti, odnosno da se stvori topla atmosfera poput one na selu.

U prethodnoj organizaciji stana radna soba bila je u potpunosti izolovana od ostatka stana, a pritom nije imala dnevne svjetlosti. S obzirom na to da je klijent IT stručnjak koji radi od kuće, smetalo mu je što je u prethodnoj organizaciji stana bio dosta izolovan od ostatka prostora pa samim tim i od svojih ukućana. Imajući ovo u vidu, arhitektonski studio Sim-Plex, koji potpisuje projekat enterijera, klijentu je svojim projektom obećao „fluidnost, otvorenost, osvjetljenost i urednost“ piše ArchDaily.

Zaobljene forme bi trebalo da obezbjede prostoru fluidnost i glatkoću, čineći ambijent između radnog prostora i dnevnog boravka harmoničnim.

Pogledajte novoprojektovanu osnovu stana:

Većina postojećih zidova od opeke je srušena tako da novi usvojeni otvoreni koncept omogućava veći prodor dnevnog osvjetljenja.

Pritom, posebna pažnja posvećena je rasvjeti koja naglašava pojedine elemente u enterijeru.

Kućica, potok i sjenke

„Selo je grupisano u formi naselja u kojem žive ljudi. U našem umu imamo jednostavnu i poetičnu sliku sela sa nekoliko kuća, okruženih malim potokom, a pun mjesec na nebu ih obasjava, stvarajući sjenke koje izgledaju kao da drveće pleše.“, objašnjavaju svoju viziju iz studia Sim-Plex.

Namještaj zaobljene forme

Veliki barski pult postavljen je u centralnom dijelu stana i vješto daje dovoljnu količinu privatnosti radnom prostoru, iz kog ujedno i dalje postoji omogućen pogled na televizor i dnevni boravak.

Složen sistem komoda i ormara zakrivljene forme suptilno i vješto skriva sve potrebne stvari i sitnice, koje porodica u stanu ovakve kvadrature često veoma teško može uredno da skloni.

Bakar i mermer

Bakarnim detaljima kao i mermernim pločama, poput one koja predstavlja klizna vrata kupatila, dat je karakter prostoru.

Kroz koncept lukova, karakterističan za sela, stvoren je svjetao, fluidan i poetičan dom, a što je najbitnije omogućena je bolja komunikacija među članovima porodice.

 

eGradnja/gradnja.rs

 

oznake:   gradnja

Slični članci

„Casa MJE“ - Prilagodljiva kuća za odmor... Enterijer | 10.04.2016
„Casa MJE“ ( María José i Enrique), španske firme „PKMN Architectures“, je prilagodljiva kuća za odmor u kojoj je svaki

0.065423