prijava / registracija

SAVJETI ZA UREĐENJE TERASE ILI DVORIŠTA

objavljeno: 25. Jun. 2015. | kategorija: Eksterijer
 Nije važno imate li veliko dvorište ili malu terasu u centru grada, ljeto je stvoreno za provođenje slobodnog vremena vani...

Dajemo vam nekoliko ideja koje možete iskoristiti pri sređivanju vlastitog kutka za opuštanje.

Blago iz radnje polovnih stvari

Vrijeme je da se uputite u radnju sa polovnim stvarima i nađete kauč ili stolicu. Postavite ih vani u vrtu ili na Balkonu i prekrijte pokrivačima po vašoj mjeri, bilo da su jednobojni, šareni ili s nekom određenom uzorkom.

Mali prostor na tarasi ili u vrtu

Ako imate malo dvorište ili terasu vjerovatno vam neće moći stati čitav set stolova za otmjene večere vani. Međutim, uglađen, moderan namještaj (primjerice IKEA proizvodnje) je idealan za male prostore, a uz to je i pristupačan. Bonus je to što IKEA namještaj možete ofarbati najluđim bojama, a on će i dalje izgledati fantastično.

Šik jeftino u vrtu

Postoji mnogo načina kako bi sredili svoju terasu ili vrt, a da ne potrošite mnogo novca. Jedino što ćete morati malo zasukati rukave. Ovaj niz kićanki izgleda vrlo lijepo na ovom trijemu.

Udoban namještaj je ključ za odmor

Ništa bolje ne potiče dobar razgovor kao dobro raspoređena mjesta za sjedenje. Udobnost je ključ kada odmarate vani, pa koristite mekani kauč s mnogo jastučića kako bi vam bilo što ugodnije.

Bali kao inspiracija

Biste li nam povjerovali kada bismo vam rekli da je većina vrtnog namještaja s ove slike poteklo iz IKEA-e. Ako koristite manje skup vrtni namještaj za sređivanje, ostat će vam više novca za igranje s detaljima. Primjerice dodacima i ukras inspirarnim dalekim istokom.

 Od opuštenih večera s prijateljima do suncem okupanih popodnevnih odmora i doručka nedjeljom ujutro, vaše dvorište će biti vaša oaza gdje se možete opustiti s porodicomi ili prijateljima.

Osvjetlite vrt ili balkon

Stavite jedan veliki izvor svjetlosti koji zaista privlači pozornost, lampione ili nizove svjetala kako biste osvijetlili svoje dvorište ili terasu. Također, ukoliko postavite nekoliko stolića, bit ćete sigurni da imate gdje ostaviti svoju jutarnju kafu, ali također ne morate ni brinuti gdje će vaši gosti držati pića kada ih pozovete na čajanku.

Postavite puno zelenila i biljaka

Iako ste vjerovatno već okruženi zelenilom, dodavanjem biljaka ćete još više začiniti svoj prostor vani. Možete birati između raznih oblika i veličina biljaka i cvijeća, i unijeti malo boje u svoju svakodnevnicu sa šarenim loncima koje privlače pozornost (i to ne na negativan način).

Obojene kocke u podu

Da li vas ovo popločano dvorište podsjeća na djetinjstvo i crtanje kredom po pločniku? Ukoliko nemate nikakav proračun za sređivanje dvorišta ovog ljeta, dodajte malo boje tako što ćete ofarbati određena polja. Zagarantovano će vam izmamiti osmijeh čim kročite van.

Boho stil u dvorištu

Svi vole postaviti ono što su sami napravili, i u interijer i u dvorištu. Uokvirite crtež svog djeteta ili sami naslikajte veliku sliku. Čak i ako vam se ne svidi, bit će dovoljno dobra za dekoraciju dvorišta gdje će izgledati fantastično.

Noćne iskre u vrtu

Ništa ne radi topliju i udobniju atmosferu kao rasplamsala vatra. Međutim ako nemate mjesta za kamin vani, možete postaviti svijeće ili uljane lampe, koje su savršena imitacija. 

0.036826