prijava / registracija

Prvi kompletni Knauf sistem zidova s gotovom dekorativnom podlogom

objavljeno: 29. Mar. 2017. | kategorija: Enterijer

 

Posljednja inovacija odnosi se na PERFECTWALL sistem koji omogućuje individualnu uređenje prostora i to uz manji utrošak novca i vremena. Radi se o gipskartonskim pločama koje je jednostavno ugraditi i nakon samo 6 sati sušenja u svom prostoru imate potpuno novi zid. 

 

Prednost ovog Knauf sistema je što pri pričvršćivanju otpadaju brojni radni koraci, jer nema čišćenja prljavštine i prašine, zaglađivanja ili tapeciranja. Postoji 12 različitih uzoraka na pločama koje možete prilagoditi svakom prostoru, a mogućnosti koje se pružaju su nevjerojatne. Od stvaranja dodatne prostorije, obloge za zidove i odvajanja prostora do izgradnje prohodnih ormara. Oblikujte dom prema vlastitim željama i zamislima. 

Postavljanje

Sve što je potrebno za stvaranje dodatne sobe su ploče s uzorkom po želji (od uzorka betona, cigle, modernog skylinea grada, dječjih motiva do izgleda drveta i slično), set aluminijskih profila za zaštitu vanjskih kutova, UW i CW profili za potkonstrukciju, vezice i kapice, ljestve i pištolj za silikon.

Predstavljamo Vam dva načina postavljanja „savršenog zida“.

Za prvi način započinjete s izgradnjom potkonstrukcije gdje u strop i pod ugrađujete UW profile te na razmaku od 58 cm postavljate CW profile. Zatim slijedi umetanje vezica od stražnje strane prema naprijed. Nakon toga slijedi nanošenje ljepila na unutarnje rubove profila. U ovom koraku vam posebna mlaznica omogućuje čisto i ravnomjerno nanošenje.

 

Ploče postavljate na vertikalni profil i poravnavate, a kako biste je pričvrstili potrebno je samo povući postavljene vezice kroz otvore kapica. Umetnite odvijač u prvi otvor vezice, istodobno pridržavajte kapicu i vucite vodoravno dok se vezica ne otkine na prvom pregibu. Nakon što se ljepilo osušilo poslije 6 sati, umetnite odvijač u preostali otvor vezice i vucite dok vezica ne pukne na drugom pregibu. I to je to. Upravo ste izradili još jedan zid u svom prostoru.

Za drugi, još jednostavniji način Knauf Perfectwall ploče primijenite kao obloge na ravnu površinu primjenom Knauf PU trakastog ljepila. Time postižete kvalitetnu i duguročnu oblogu već postojećeg zida kojim čitav interijer zaprima novo ruho. Sve to bez prašine i malterisanja ili tapeciranja. Osim očite uštede vremena, ovakav način rada karakterizira kvaliteta materijala i ljepila koje ima veliku izdržljivost. Spojevi između ploča su skoro neprimjetni, postavljanje je jednostavno, a nakon radova nema potrebe za čišćenjem. 

 

Slični članci

Gips kao građevinski materijal... Eksterijer Enterijer Arhitektura | 12.05.2016
Još su stari Egipćani za izgradnju i dekoraciju piramida tražili materijal koji može zadovoljiti njihove zahtjeve – morao se sastojati
Knauf Perfect Surfaces proizvodi – za sve zahtje... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 14.12.2017
  Koji proizvod odabrati kada želim najbolje rezultate uz isplativu primjenu? Ili oboje u jednom? To su pitanja za mnoge soboslikare,
Sistemom Perfectwall, Knauf je najavio novi trend... Enterijer | 08.08.2017
Pogledajte prilog o sistemu Perfectwall iz kompanije Knauf

0.049159