prijava / registracija

Čudesan put među krošnjama

objavljeno: 29. Apr. 2020. | kategorija: Arhitektura Eksterijer

Na jesen 2019. godine na slovenskoj je Rogli, omiljenom skijalištu i destinaciji za vikend izlete, osvanula fantastična nova instalacija - čudesna šetnica među krošnjama koju Slovenci zovu, jednostavno, "Pot med krošnjami".

Osim što izgleda zbilja impresivno, moći će udahnuti čisti šumski zrak i prošetati iznad šume, a ono najposebnije što ova šetnica nudi je nevjerojatno lijep pogled koji puca na Pohorje i širu okolicu, a koje su zimi često prekrivene snijegom.

Rogla je jedna od najviših planina na sjeveru Slovenije visine 1.517 metara, a leži u masivu Pohorje oko 40 kilometara udaljena od Celja. Sa svih strana okružena predivnom prirodom, ne čudi što je s vidikovca "Poti med krošnjama" pogled na okolne planine i šume naprosto čudesan. Projekt je osmislio arhitekt Josef Stöger u suradnji sa srednjoeuropskim stručnjacima Zážitková Akademie (ZAK) koji potpisuje slične projekte u Češkoj i Slovačkoj, a koji su odavno osvojili srca izletnika i turista. Premda je u funkciji svega nekoliko mjeseci, uspješnost projekta već se pokazala i u Sloveniji.

 

Čelična konstrukcija nosi drvenu stazu među krošnjama koja je ukupno dugačka jedan kilometar, a maksimalan nagib je 6%. Stepenasta instalacija ukupne je visine 37 metara, a na proleće se planira otvaranje tobogana dužine 40 metara.

Ulaznica za „Pot med krošnjami“ iznosi 10 eura, a objekat nije pet-friendly pa ćete psa morati ostaviti u kućici… koja je besplatna za korišćenje.

buro 247.hr


 


 


 

Slični članci


0.034402