prijava / registracija

MOSTAR: Naučno stručna konferencija ''Sfera 2018 - Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove''

objavljeno: 30. Oct. 2018. | kategorija: Arhitektura

 

U Mostaru je u srijedu i četvrtak održana VI naučno stručna konferencija ''Sfera 2018: tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove''. 

Na konferencija su pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debata, gosti mogli posjetiti štandove kompanija koje su sponzori i partneri. 

Više od 400 učesnika s područja regije prisustvovalo je i aktivno učestvovalo na konferenciji. Govorilo se o tehnološkim dostignućima i inovacijama u proizvodnji sistema izrade krovova, savremenim načinima ugradnje i montaže, osnovnim svojstvima supstanci u sistemima, sigurnosnim sistemima, recikliranim materijalima, održivom gradnjom, obnovljnim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legistlativama i propisima.

Konferencija je regionalnog karaktera i njen cilj je okupiti struku i nauku, te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

Inače, sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep. 

0.052178