prijava / registracija

Solarni crijep napravljen od stakla

objavljeno: 01. Aug. 2015. | kategorija: Obnovljiva energija
Stakleni crijepovi su dizajnirani tako da funkcionišu i kao visokokvalitetni i izdrživi pokrivači krova i kao vrsta prozora koja će propustiti što je više moguće prirodnog svjetla... 

SolTech Energy, švedska kompanija koja se bavi pronalaženjem solucija za korišćenje solarne energije je napravila jedinstvene crijepove od stakla koji rade na solarni pogon i proizvode električnu energiju.

SolTech ima rješenja za korišćenje solarne energije u bilo kom tipu zgrade. Vlasnici farmi, hotela, stambenih zgrada, bolnica, škola, kuća i ljetnjikovaca ulažu u ovo rešenje koje je skrojeno specijalno za svaki tip zgrade. Crjepovi ovog krova mogu proizvoditi struju. Oni nisu napravljeni od klasičnog betona ili opeke, već od stakla. 

Solarne ćelije se nalaze ispod crjepova, zaštićene od štetnih uticaja vjetra i nevremena. Tako dobijate instalaciju solarne energije koja je u potpunosti integrisana kroz čitavu zgradu. Privlačnog izgleda, ekološki svjesna i veoma inteligentna solucija, ovi crjepovi imaju velikog izgleda da postanu trend.

NM

0.032319