prijava / registracija

Rješenje za oblaganje bazena membranom

objavljeno: 05. Jul. 2017. | kategorija: Arhitektura Eksterijer
 
Sika je globalni lider u hidroizolacijama. Građevinske hidroizolacije su područje u kojem se tvrtka godinama ističe. Proizvodi poput Sikaplan membrana popularni su u cijelom svijetu. 

Sikaplan WP 3100 hidroizolacijska membrana dizajnirana je posebno za primjenu kod hidroizoliranja bazena- na novim bazenima i za radove obnove. Ovaj proizvod našeg brenda kombinira Sika znanje i stručnost iz građevinske industrije poznate kroz ime Sikaplan membrana.

Izgled Sikaplan WP 3100 membrana - izbor boja
 
 
Struktura sistema rješenja za bazen s membranama
 
Uz Sikaplan WP 3100 hidroizolacijsku membranu, potreban je i podložni sloj Sika geotekstila (300 g/m2) te rubni limovi izrezani iz Sika –Trocal PVC lima prema arhitektonskom detalju, kao i Sikaplan WP Seam Sealant- spojno sredstvo za brtvljenje spojeva.
 
 
 
 
Ugradanja Sikaplan WP 3100 membrane
 
Membrana se slobodno polaže (na podložni sloj geotekstila ) i u spojevima se vari vrućim zrakom, te se mehanički učvršćuje samo na rubnim profilima ( izrezanim i pripremljenim prema detalju) iz Sika-trocal PVC lima. Radove ugradnje treba izvoditi od strane školovanih izvođača radova, sa iskustvom u polaganju u bazenima za plivanje. Naime, ovdje je sav posao ugradnje vidljiv, tako da je stručnost oko krojenja, polaganje, pričvršćenja i varenja izuzetno bitna.
 

Slični članci

Plaćati energiju koju gubimo ili platiti da energ... Arhitektura Eksterijer | 09.05.2017
Njjednostaviniji način povećanja energetske efikasnosti stanovanja, jeste primjena građevinsko-tehničke mjere, odnosno, poboljšanje toplotne izolacije stambenog objekta.   Pri tome se pokazalo da
Sika rješenja za ugradnju prozora... Arhitektura Eksterijer | 04.12.2017
Zbog sve strožih ekoloških zakona, kao i stalno rastućih cijena energenata, izolacija građevine postaje sve više ključni element održivog građenja.
Termoizolacija kao brana od prodora hladnoće odoz... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 18.04.2019
   Zašto je kvalitetna podna termoizolacija toliko bitna? Niko ne želi da zimi ili ljeti ima hladna stopala! Najsvrsishodnija metoda da se „hladnoća

0.090151