prijava / registracija

KADA JE PRAVO VRIJEME ZA ZAMJENU KROVNIH PROZORA?

objavljeno: 06. Jan. 2021. | kategorija: Enterijer Eksterijer
 
 Da li je došlo vrijeme za zamjenu krovnih prozora?

Donosimo vam 4 načina kako saznati je li vrijeme za zamjenu krovnih prozora.

  • OŠTEĆENE BRTVE I PROPUH:

S vremenom, ako krovni prozor nisu dobro održavani, mogu početi gubiti izolacijska svojstva. Drvo ima tendenciju mijenjati veličinu i ponekad se brtve isušuju uzrokujući propuštanje zraka i propuh.

  • SKUPLJANJE VODE NA STAKLU:

Tijekom godina staklo gubi svoju izolacijsku snagu. To znači da je moguće stvaranje kondenzacije između dvostrukog stakla ili na unutarnjem staklu.

  • ZAMAGLJENA STAKLA:

Ako staklo više nije prozirno, moguće je da je unutar njega ušao plin, a izolacijski kapacitet ugrožen. Zamagljeni prozori propuštaju manje svjetla u kuću što povećava potrebu za umjetnim svjetlom i potrošnju električne energije, a samim time i račun za struju.

  • UNIŠTENO DRVO:

Nedovoljno održavanja uz skupljanje vode i kondenzaciju na staklu dovode do postupnog uništenja drva. Ako su uglovi prozora postali crni, a ljeti su i dalje vlažni, to je znak da je vrijeme za zamjenu prozora.

Kontaktirajte VELUX stručnjake za besplatne savjete!

Za sva dodatna pitanja, savjete, besplatnu tehničku podršku vezano za VELUX krovne prozore javite nam se putem kontakt forme: https://www.velux.ba/pomoc-i-savjeti/kontaktirajte-nas ili pozovite VELUX na broj telefona: +387 33 626 494.

oznake:   veluxkrovniprozor

Slični članci

VELUX nagradni konkurs #OdgovoriFotkajOsvoji ... Ostalo | 25.02.2018
Nagradni konkurs #OdgovoriFotkajOsvoji namijenjen je svima koji žele preurediti svoje potkrovlje. Na vama je da odgovorite na nagradno pitanje, te nas svojom pričom i što boljim
VELUX 20 godina u Bosni i Hercegovini... Enterijer Eksterijer | 25.03.2017
  Unosimo svjetlost i svjež zrak! To je vizija VELUX kompanije od 1941 godine, kada je osnivač Villum Kann Rasmussen imao
10 koraka do energetski učinkovitog potkrovlja... Eksterijer Enterijer | 25.05.2016
Za ugodan boravak u potkrovlju slijedite upute 1.Veličina prozora Količina svjetlosti koja vam je potrebna zavisi od namjene prostorije. Kako bi se

0.041283