prijava / registracija

Sve o američkim plakarima što ste željeli da znate, a niste imali koga da pitate

objavljeno: 27. Apr. 2016. | kategorija: Enterijer
 
Među raznim izborima namještaja i drugih detalja i opreme za enterijer, jedan od najtraženijih i svakako najpotrebiji komad namještaja je ormar koji je ugrađen u zid ili postavljen duž zida - takozvani američki plakar, koji može biti plitak, dubok i prohodan. Ormari su među onim neizbježnim detaljima bilo koje kuće ili kancelarije i mogu imati raznovrsne uticaje na izgled i stil cijelog prostora. 

Kako se godišnja doba mijenjaju tokom godine, tako se i naše potrebe za određenom vrstom gardarobe mijenjaju. Ovo takođe utiče na raspored i organizaciju u ormaru. Često premještanje i ponovno slaganje velike količine različite gardarobe u ormarima je dovela do toga da su dizajneri i proizvođači namještaja posvetili mnogo pažnje na vrlo detaljno planiranje svakog centimetra unutrašnjosti ormara. Od najveće važnosti je funkcionalni i dobro organizovani enterijer ormara.

Maksimalno iskorišten svaki centimetar prostora je od ključne važnosti

Nije previše teško napraviti estetski dobar i funkcionalni ormar. Prvo i najvažnije je adekvatno prostorno planiranje i korišćenje svakog centimetra raspoloživog prostora. Ukoliko niste vični ovim poduhvatima, uvek je bolje pozvati u pomoć profesionalce.

Kada zaposlite profesionalca, ne biste trebali ni oko čega da brinete, a možete očekivatu puno poštovanje vaših ideja, kao i realizaciju vaših želja. U posljednje vrijeme je standardna procedura prilikom naručivanja komada namještaja po vašoj želji da dobijete detaljan 3D projekat koji vam prikazuje svaki aspekt nameštaja, uključujući i način na koji će biti postavljen (u ili duž zida).

Kako izabrati pravi materijal za svoj namještaj po mjeri

Ormari (plakari) se obično grade od punog drveta, furniranog medijapana ili iverice, šperploče, medijapana pokrivenog sa poliuretanskim bojama, aluminijuma itd. Raznovrsni materijali, kao i različite kombinacije sa sjajnim lakovima, staklom, raznovrsnim oblicima i tipologijama vam nude bezbroj mogućnosti za implementaciju vašeg omiljenog stila i boje, koji će obogatiti enterijer vašeg doma.

 

Različiti stilovi plakara

Sa elegantnim plakarom imaćete potpuni sklad prostora, kao i veću funkcionalnost. Veliki plakari su obično čistog i jednostavnog dizajna, uglavnom zbog njihovih zapremina, koji ih krasi i omogućava lakše uređenje odjeće u njemu.

Plakari mogu da imaju različite vrste vrata, od onih standardnih krilnih do kliznih vrata. Klizna vrata imaju prednost jer oslobađaju prostor koji bi inače bio beskorisan kod krilnih vrata, ona su bešumna i lako se uklapaju u svaki enterijer, čak i u najluksuzniji.

 

Šta čini dodatnu opremu svakog plakara

Da bi plakar bio funkcionalan i uređeniji što je više moguće, on mora imati odgovarajuće police, ladice i druga elemente kao što su šipke, vješalice itd. Osvjetljenje je bitan element plakara, i ono takođe potpada pod dodatnu opemu. Bilo koji dodatni prostor pored ormara može biti dopunjen sa noćnim stočićem ili malim komadom namještaja sa ladicama.

Šta je potrebno da se izgradi plakar

Ukoliko ne želite da sastavljate sami svoj plakar, postoje mnoge kompanije koje su specijalizovane za izgradnju kompletnih (prilagođenih) ormara i ostalog namještaja po mjeri. Kako biste bili sigurni gde ulažete svoj teško zarađeni novac i kako biste se uvjerili da dobijate ono što plaćate, važno je odabrati one kompanije sa dugogodišnjim iskustvom koji mogu da se pohvale sa visoko-kvalitetnim proizvodima, uz obezbjeđivanje odgovarajuće garancije.

 

Danas je sve ovo lakše sa standardnim 3D modelom koji dobijate nakon naručivanja plakara, a na kome možete vidjeti sve ono što je potrebno, kao i konačni izgled unaprijed. Kvalitet vašeg plakara može zavisiti u velikoj mjeri od kvaliteta materijala koji se koristi, kao i vrsti ramova i savremenih mašina koje se koriste u proizvodnji.

Vremenski okvir u kojem će vaš plakar biti izgrađen i postavljen se može razlikovati od kompanije do kompanije i njihovog opterećenja, pa se dobro raspitajte u više kompanija prije donošenja odluke. Optimalno vrijeme je najmanje jednu nedelju, ali to može da bude i duže.

 

U cijenu završenog plakara obično ulazi projektovanje, izgradnja, isporuka i montaža. Često su ove cijene bez PDV-a, pa imajte to na umu prije poručivanja vašeg novog plakara.

Slični članci


0.039353