prijava / registracija

JUPOL Antimicrob – revolucionarna aktivna boja za unutrašnje prostore

objavljeno: 23. Jul. 2021. | kategorija: Enterijer

Kvalitet boravka i zdrav boravišni prostor, u kojem je to da se dobro osjećamo  prvom mjestu, za svakoga je od nas od izuzetnog značaja. U unutrašnjim prostorima pored kvalitete zraka, na naš ugođaj boravka zasigurno utiču i boje, kojima osvježavamo zidne površine. 

U skladu sa brigom o korisnicima i kao odgovor na aktuelnu zdravstvenu krizu s Covid-19, u JUB-u su razvili aktivnu unutrašnju boju JUPOL Antimicrob, koja na zidnim površinama efikasno sprječava brzo razmnožavanje virusa sa ovojnicom, bakterija i plijesni. JUPOL Antimicrob u roku 24 sata smanjuje koncentraciju mikroorganizama do 99,9 %, što potvrđuju rezultati testiranja od strane međunarodno priznatog laboratorija za mikrobiološke analize J.S. Hamilton. JUB-ova najnovija antimikrobna unutrašnja zidna boja, testirana prema ISO standardima, je i ovogodišnja dobitnica pečata Odabrani proizvod godine 2021.

Sa zdravstvenom epidemijom, koja se po svijetu raširila već prošle godine, veoma se promijenio naš pogled na zdravlje i sigurnost našeg životnog okruženja. Pažnju smo najprije usmjerili ka najranjivijim grupama, kao što su stariji i osobe sa pridruženim bolestima, djeca i omladina, a zatim još na zaposlene, koji posao obavljaju od kuće, u poslovnim prostorima, industrijskim pogonima i raznim uslužnim djelatnostima. Zdravstvene institucije su u prvi plan stavile upravo dezinfekciju prostora, u kojima se krećemo ili boravimo, a posebno to važi za javne objekte, kao što su bolnice, škole, vrtići, zdravstveni domovi, starački domovi te sportski i kulturni objekti, gdje se obično zadržava veći broj osoba i gdje se zahtijeva visok nivo higijene.

Izloženost štetnim mikroorganizmima može ljudima koji su slabijeg imuniteta prouzrokovati brojne neprijatnosti. U unutrašnjim prostorima, mikroorganizmi se uhvate za zidne površine, na kojima se vole zadržavati i također brzo razmnožavaju. Među njih spadaju virusi te bakterije (npr. MRSA), a isto tako se na njima, radi neodgovarajuće vlage ili nedovoljnog provjetravanja razvijaju plijesni. Njihovom uništenju svojim djelovanjem značajno doprinosi aktivna unutrašnja zidna boja JUPOL Antimicrob, koja u roku 24 sata smanjuje koncentraciju mikroorganizama do 99,9 %, a efikasna je i protiv virusa sa ovojnicom (među koje spada koronavirus).

            

Unutrašnja zidna boja JUPOL Antimicrob danas na tržištu predstavlja revolucionarno rješenje, jer je jedinstvena po svom sestavu i načinu djelovanja. Za njen razvoj, koji temelji na novoj tehnologiji i aktivnim funkcionalnostima, zaslužni su JUB-ovi stručnjaci, koji su sastavili inovativnu formulu sa efikasnim i dugotrajnim protivmikrobnim efektom, koji pozitivno utiče na osjećaj korisnika, štiti ih od negativnog uticaja i ujedno manje opterećuje okoliš. Pri određivanju parametara boje je sudjelovao ZAG, a testiranja protivmikrobne efikasnosti su tekla u saradnji sa akreditiranim i međunarodno priznatim institutom J.S.Hamilton. Finalni proizvod su potvrdili još profesionalni izvođači - moleri, koji su ocijenili njegovu upotrebljivost i prikladnost za aplikaciju na praktično svakoj zidnoj površini.

JUPOL Antimicrob je visokopokrivajuća i visokoparopropusna antimikrobna unutrašnja boja, koja je prikladna za sve prostore u stambenim objektima i stambenim zgradama, kao i za poslovne, industrijske i brojne javne objekte, gdje korisnici žele aktivno zaštititi od zaraze virusima, bakterijama i plijesni, jer uništava i sprječava dalji razvoj mikroorganizama. Boja JUPOL Antimicrob se na zidne površine potpuno jednostavno nanosi valjkom, a za veće prostore u JUB-u preporučuju mašinsko nanošenje. Njenu efikasnost je moguće postići već nakon dva nanošenja, na zidnim površinama koje dobijaju lijep izgled sa finom i glatkom strukturom, boja djeluje do 5 godina.

JUPOL Antimicrob je periva boja, koja korisnicima omogućava višekratno čišćenje zidnih površina čistom vodom ili upotrebom preparata na kationskoj vodenoj bazi. Pri čišćenju površina je važno, da te nisu pretjerano upijajuće i da su otporne na vodu i sredstva za čišćenje. U slučaju da završni sloj obojimo drugom bojom, antimikrobne osobine boje neće više imati učinak i razgrađivati mikroorganizme.

Boja JUPOL Antimicrob je bila razvijena u skladu sa građevinskim smjernicama i održivim razvojem, kojeg u JUB-u strateški implementiraju u četiri smjera: odgovornošću prema društvu i zaposlenim, energetski efikasnim proizvodima i rješenjima, čuvanjem okoliša i kružnom ekonomijom. Za boju JUPOL Antimicrob tako upotrebljavaju sirovine, koje dobijaju isključivo iz lokalnog okruženja i tako smanjuju svoj ugljični otisak, a kante u koje je pakovana su proizvedene od recikliranog materijala.

oznake:   JUBJUPOL Antimicrob

Slični članci

Čarolija boja: ovo su boje, koje će uljepšati v... Enterijer | 17.06.2020
Kada razmišljamo o renoviranju ili izgradnji doma, moramo uzeti nešto više vremena i za promišljanje, kakve boje će obilježiti naš
Jupol karavan završio svoje putovanje kroz Bosnu ... Enterijer | 10.05.2019
  Jupol kanta koja će proputovati kroz 10 država i simbolično povezati milione vjernih korisnika je završila svoje putovanje u Bosni
Robna marka JUPOL ove godine slavi 50 godina... Enterijer Eksterijer | 14.02.2019
Društvo JUB u ovoj godini obilježava jubilarne godišnjice – 100-godišnjicu imena JUB i 50 godina robne marke JUPOL. Robna marka

0.077449