prijava / registracija

Austrotherm lider sa naječim obimom proizvodnje termoizolacionih materijala na bazi EPS-a i XPS-a u BiH

objavljeno: 07. Apr. 2021. | kategorija: Arhitektura Eksterijer
Može se reći da je godina, s obzirom na sve probleme koji su uticali na globalno pa i naše tržište, ipak prošla dosta dobro.

Austrotherm-u, termoizolacionim materijalima, inovacijama i planovima razgovarali smo sa predstavnikom kompanije Austrotherm BiH Denisom Malagićem, dia.

2020 godina je iza nas. Kakva je protekla godina bila za Austrotherm u BiH i kaliko je pandemija uticala na poslovanje ?

Blagi zastoj u poslu se mogao osjetiti u prvom kvartalu godine nakon objavljivanja početka pandemije, međutim, stvari su se vrlo brzo vratile u regularne tokove, pa je posao tekao uglavnom neometano što se tiče domaćeg tržišta. Kada govorimo o izvozu, problemi su bili nešto prisutniji zbog zatrvaranja granica i generalno smanjenog i otežanog protoka roba i ljudi. Na kraju, može se reći da je godina, s obzirom na sve probleme koji su uticali na globalno pa i naše tržište, ipak prošla dosta dobro.

Koji su to najveći problemi na domaćem tržištu sa kojima se Austrotherm susreće u sklopu svog poslovanja?

Jedini problemi koje bih pomenuo, a koji muče sve domaće proizvođače se uglavnom odnose na slabo uređeno tržište, slabu podršku i zaštitu domaćih proizvođača. Pored toga, u poslovanju se dešavaju određeni problemi tokom rada, ali to je sastavni dio posla, pa se sa tim nosimo odgovorno i profesionalno.

U Bosni i Hercegovini je u proteklih nekoliko godina građevinska industrija u porastu. Kako je to uticalo na kompaniju Austrotherm?

Naša kompanija je već duži niz godina prisutna na tržištu BIH, i kao lider sa najećim obimom proizvodnje termoizolacionih materijala na bazi EPS-a i XPS-a, imamo tendenciju širenja našeg posla, stvaranja novih partnerskih kontakata, što boljeg plasmana naših proizvoda kao i širenja proizvodne palete. Širenje i jačanje građevinskog sektora svakako povoljno utiče na ostvarivanje naših ambicija i ciljeva.

Evropska unija zahteva od proizvođača poštovanje strogih standarda o zaštiti životne sredine. Kako se i koliko u Austrotherm-u obraća pažnja na ovaj segment?

Austrotherm kao kompanija čiji pedigre vuče korjene iz srca EU, Austrije, i kao proizvođač koji veliki dio svoje proizvodnje izvozi i plasira u zemlje EU (Hrvatska i Slovenija), svakako predstavlja kompaniju koja prati i poštuje sva pravila i zahtjeve EU, o čemu svjedoče i dobri izvozni rezultati.

Možemo li očekivati neke novitete iz kompanije Austrotherm u 2021 godini?

Naša kompanija zadnjih nekoliko godina radi na proširenju svoje proizvodne palete. Za sada taj proces ide u dobrom smjeru i trenutno se radi na poboljšanju kvaliteta i brzine proizvodnje, kao i plasiranju tih novih proizvoda na domaće i strana tržišta. Sve to predstavlja proces koji iziskuje rad, trud i vrijeme, ali smo na dobrom putu i sigurni smo da ni dobri rezultati neće izostati.

Od prvog dana podržavate naš portal, u dobrim i teškim vremenima. Što je tome razlog?

Smatramo da treba podržati sve dobre ideje koliko god mogućnosti to dopuštaju. Prisutnost brenda na internet portalima je postala mandatorna stvar ovih dana i realno nema ozbiljnog marketing projekta koji na neki način ne koristi beneficije ovog medija u marketinške svrhe.

oznake:   austrotherm

Slični članci

Deset godina Austrotherma BH: Lider u prodaji term... Eksterijer | 23.04.2017
    U četvrtak 20.04.2017. godine Kompanija Austrotherm BH doo u Hotelu Hills proslavila je 10 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini zajedno sa
Termoizolacija kao brana od prodora hladnoće odoz... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 18.04.2019
   Zašto je kvalitetna podna termoizolacija toliko bitna? Niko ne želi da zimi ili ljeti ima hladna stopala! Najsvrsishodnija metoda da se „hladnoća
Plaćati energiju koju gubimo ili platiti da energ... Arhitektura Eksterijer | 09.05.2017
Njjednostaviniji način povećanja energetske efikasnosti stanovanja, jeste primjena građevinsko-tehničke mjere, odnosno, poboljšanje toplotne izolacije stambenog objekta.   Pri tome se pokazalo da

0.044605