prijava / registracija

HELIOS savjetuje: Moram obojiti vanjske drvene dijelove krovne konstrukcije. Šta mi savjetujete?

objavljeno: 13. Oct. 2016. | kategorija: Eksterijer

Postoje dvije varijante da obojite drvene dijelove krovne konstrukcije, a koju ćete odabrati ovisi o tome želite li da tekstura drveta ostane vidljiva ili da je premaz prekrije.

1. način – ličenje pokrivnom bojom TESSAROL akril emajl koja teksturu drveta prekrije.
Površinu očistite od smole i nečistoće. Nakon toga nanesite sloj TESSAROL akril temeljne boje za drvo. Kada se taj sloj osuši, površinu blago izbrusite brusnim papirom granulacije 120 - 150. Nakon 4 - 6 sati nanesite prvi sloj pokrivne boje TESSAROL akril emajl. Pokrivnu boju nanesite u dva sloja kistom ili valjkom, a kod nanošenja štrcanjem povećava se količina boje.

2. način – ličenje lazurnim premazima BORI laklazura UV PROTECTION kod kojih tekstura drveta ostaje vidljiva
Ako je drvo novo i još nezaštićeno, za prvi sloj primijenite BORI tankoslojnu lazuru s biocidom. Za nanošenje koristite kist. Na osušenu površinu nanesite dva sloja BORI laklazure UV PROTECTION. Na jako izloženim mjestima nanesite i treći sloj. Međuslojni interval neka bude 8 - 16 sati. Za nanošenje laklazure koristite kist.

NajMajstor.ba/helios.hr

oznake:   heliosbojedrvokrov

Slični članci

10 koraka do energetski učinkovitog potkrovlja... Eksterijer Enterijer | 25.05.2016
Za ugodan boravak u potkrovlju slijedite upute 1.Veličina prozora Količina svjetlosti koja vam je potrebna zavisi od namjene prostorije. Kako bi se
Portal NajMajstor.ba i HELIOS pokreću nagradnu ig... Enterijer | 31.08.2016
Portal NajMajstor.ba i HELIOS pokreću nagradnu igru „Osvoji i ti svoju SPEKTRU“ u kojoj nagrađujemo tri sretna dobitnika sa po
VELUX spoljašnje i unutrašnje roletne... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 07.09.2017
   VELUX termo roletna od dvostruko naborane plisirane tkanine sa strukturom pčelinjeg saća i aluminijumskim slojem iznutra, poboljšava izolaciju do 34%.

0.042036