prijava / registracija

KAKO DA MALO PROSTORA POSTANE PUNO?

objavljeno: 15. Aug. 2016. | kategorija: Enterijer

 

Stanujete li u jednosobnom stanu ili u garsonjeri, tada se svakodnevno  borite s prostorom. Evo par savjeta koji će vam olakšati i uljepšati život.

Pregrade na jednostavniji način mogu riješiti taj problem. Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizualnu ulogu, te ovisno o dizajnu mogu utjecati na cijelokupni utisak u interijeru.

Jedna od opcija su zavjese. Intimnu prostoriju zatvorite zavjesama koje sežu sve do poda. To podsjeća na nekadašnje vrijeme, kada su samo bogati i moćni ljudi imali spavaće sobe pokrivene i skrivene s velikim, bijelim i prozirnim tkaninama. To je super stvar kada vam dođu gosti, a vi jednostavno navučete zavjesu i sakrijete svoje intimno mjesto.

Sljedeća opcija koju možete primijeniti je krevet iznad poda. Mnogima se to sviđa, možda zato jer je zanimljivo, a možda i zato što  vraća u mladalačke dane i podsjeća na krevet koji lebdi u zraku.

Jednostavno i izvedivo, možete krevet smjestiti iznad ormara ili možete ispod kreveta napraviti prolaz. Jedino što je vrlo bitno u ovakvom preuređenju je to što morate biti mladi i u dobroj zdravstvenoj formi. Ipak su tu stepenice po kojima se treba penjati i spuštati.

Ukoliko posjedujete ipak malo veći stan, onda je savršeni pregradbeni „zid“ staklena stijena. Lako se čisti, još lakše zatvara, a dostupna je za malo novaca.

Može biti skroz prozirna, a možete te naručiti i zamućeno staklo, tako da znatiželjni pogledi ostanu razočarani.

Praktično rješenje pružaju i police za knjige, koje također mogu poslužiti kao pregrada između pojedinih zona u domu.

 

 

Slični članci

PARKET U TRI SLOJA - IDEALAN ZA RENOVIRANJE ... Enterijer | 01.06.2016
Odluke koje treba donijeti prilikom pripreme za renoviranje u prostoru u kojem se stalno boravi, a bez mogućnosti preseljenja na
Utjecaj boja na prostor... Enterijer | 07.07.2016
Boje imaju na naše razumijevanje i raspoloženje snažan utjicaj. Mogu nas nadahnuti, ispuniti energijom i pozitivnim vibracijama, ili na nas djelovati
Uvod u LED osvjetljenje... Eksterijer Enterijer | 03.05.2016
LED osvjetljenje je energetski efikasna i ekonomična opcija koja omogućava više kreativnih aplikacija od tradicionalnog osvjetljenja. Sa neprestanim i neminovnim rastom

0.034866