prijava / registracija

VELUX 20 godina u Bosni i Hercegovini

objavljeno: 25. Mar. 2017. | kategorija: Enterijer Eksterijer
 
Unosimo svjetlost i svjež zrak! To je vizija VELUX kompanije od 1941 godine, kada je osnivač Villum Kann Rasmussen imao san i dizajnirao prvi moderni prozor na krovu.
 
U petak 24.03.2017. godine Kompanija Velux Bosna i Hercegovina doo u Hotelu Hills proslavila je 20 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini zajedno sa prijateljima i poslovnim partnerima.

VELUX je stigao u Bosnu i Hercegovinu davne 1997. god. Tada nije bilo izvjesno šta je budućnost naše zemlje, ali unutar VELUX grupacije su neki zaista hrabri uposlenici imali viziju da je pravo vrijeme da bosanskohercegovački potrošači zaslužuju danski kvalitet.

"Izgradili smo tržište krovnih prozora u proteklih 20 godina, jer naši kupci, odabirom VELUX proizvoda dobijaju vrhunsku uslugu“, izjavila je Sanela Salihbegović, direktorica VELUX BiH d.o.o.

Osnivač VELUX grupacije je bio svjestan činjenice da velika kompanija treba da djeluje društveno odgovorno, pored proizvodnje korisnih proizvoda, treba da se brine za okolinu i društvo.

"Mi u VELUX BiH smo jako ponosni da naše komercijalne aktivnosti i profit koji pravimo, nemaju isključivu svrhu reinvestiranja naše kompanije, već dostižu puno veću vrijednost kroz globalna istraživanja i podršku lokalnih socijalnih projekata. Tako je u 2016 godini, fondacija donirala u dobrotvorne i neprofitne svrhe, bespovratna sredstva u iznosu od 155 miliona EUR na globalnom nivou.“ potvrdila direktorica Sanela Salihbegović.

Energetska efikasnost u građevinama predstavlja veliki neiskorišteni potencijal, ne samo u smislu korištenja svjetskih resursa na pametniji način, nego i u smislu jačanja ekonomije.

Prednost pametnog korištenja energije u zgradama je prilika, da se preoblikuju zgrade u kojima provodimo skoro 90% našeg vremena, na način da iste doprinose našem zdravlju i dobrobiti.

Visoko energetski efikasne krovni prozori, mogu imati važnu ulogu u renoviranju i novoizgrađenim projektima s ciljem smanjenja potrošnje energije i pružanja boljeg unutarnjeg komfora. Inovacije su uvijek bile od izuzetnog značaja za VELUX grupaciju. Ove godine VELUX sa ponosom predstavlja novi prozor, dizajniran tako ima U-vrijednost (faktor izolacije) od samo 1,1 W / m2K, što ga čini energetski najefikasnijim na tržištu na ovom cjenovnom rangu.

VELUX je brend i vodeći lider za krovne prozore, koji je ovu poziciju održao punih 75 godina. Ključ ovog uspjeha su: kvalitetni proizvodi, predani uposlenici i VELUX poslovni partneri.

"Želimo zadržati ovu stabilnu i jaku poziciju na tržištu u budućnosti, s ciljem povećanja relevantnosti naših proizvoda, i mislim da imamo pravu strategiju za to, “, izjavila je Sanela Salihbegović, direktorica VELUX BiH d.o.o.

NajMajstor.ba

Slični članci

Rješenja za odličan pogled iz potkrovlja... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 22.05.2019
Balkonski prozor, krovni prozor, terasa… Zaista postoji puno rješenja ukoliko želite da otvorite svoje potkrovlje ka spoljašnjem svijetu i uživate
Zavirite u VELUX ured i izložbeni prostor u Saraj... Arhitektura Enterijer | 06.06.2020
Međunarodna VELUX grupacija s prodajnim i proizvodnim jedinicama nalazi se u više od 35 zemalja svijeta i zapošljava preko 10.000
Počela je VELUX akcija! ... Enterijer Eksterijer Akcije | 01.05.2017
  Počela je VELUX akcija! U periodu trajanja akcije kupovinom krovnog prozora dobivate: Uštedu od 80 KM Energetski efikasno troslojno staklo 15% bolju izolaciju

0.041516