prijava / registracija

Vaillant podržao 5. naučno-stručnu konferenciju SFERA 2018

objavljeno: 26. Mar. 2018. | kategorija: Obnovljiva energija

 U Mostaru će 28. i 29. marta ove godine biti održana 5. naučno-stručna konferencija SFERA 2018 posvećena ventilaciji, klimatizaciji, grijanju i hlađenju, a jedan od pokrovitelja ove konferencije je Vaillant.

Ova kompanija nudi korisnicima širom svijeta energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sisteme grijanja, hlađenja i ventilacije, sa naglaskom na obnovljivim izvorima energije. Sva Vaillantova rješenja kombiniraju održivu, inteligentnu i naprednu tehnologiju u struci.

Proizvodni program obuhvata solarne sisteme, dizalice topline, ventilacijske sisteme (rekuperatore zraka), visokoučinkovite kondenzacijske plinske uređaje za grijanje, električne uređaje za grijanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaje, pločaste radijatore te kompletan program regulacije.

Kao firma u porodičnom vlasništvu, orijentirana ka budućnosti, Vaillant preuzima posebnu odgovornost za društvo, okoliš i uposlenike. Vaillant se ubraja u pionire među vodećim poduzećima i uspješno brani svoju poziciju tržišnog vođe na području tehnike grijanja i ventilacije u Europi.

Inače, Konferencija SFERA preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju,  ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće  vizije o ovim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i  otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna vik sistema, u drugom dijelu konferencije.

poslovnenovine.ba

Slični članci

Vaillant u Sarajevu otvorio vrata novih poslovnih... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 22.09.2019
Kompanija Vaillant je 19. septembra svečano otvorila vrata novih, moderno dizajniranih i opremljenih poslovnih prostorija na novoj lokaciji u ulici Bulevar
Jedinstvena centralna inteligencija iz Vaillanta... Ostalo | 11.01.2018
Sistemi grijanja više ne predstavljaju običnu vezu između jednoga generatora topline i ogrjevnih tijela, između kojih kontinuirano cirkuliše ogrjevna tekućina.
Održani 10. po redu “DANI PROJEKTANATA”... Enterijer | 12.11.2016
  U organizaciji BH predstavnika renomiranih proizvođača opreme za grijanje, klimatizaciju i snabdijevanje vodom “Vaillant”, “Grundfos” i “Herz” održani su 03.

0.044413