prijava / registracija

Vaillant podržao 5. naučno-stručnu konferenciju SFERA 2018

objavljeno: 26. Mar. 2018. | kategorija: Obnovljiva energija

 U Mostaru će 28. i 29. marta ove godine biti održana 5. naučno-stručna konferencija SFERA 2018 posvećena ventilaciji, klimatizaciji, grijanju i hlađenju, a jedan od pokrovitelja ove konferencije je Vaillant.

Ova kompanija nudi korisnicima širom svijeta energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sisteme grijanja, hlađenja i ventilacije, sa naglaskom na obnovljivim izvorima energije. Sva Vaillantova rješenja kombiniraju održivu, inteligentnu i naprednu tehnologiju u struci.

Proizvodni program obuhvata solarne sisteme, dizalice topline, ventilacijske sisteme (rekuperatore zraka), visokoučinkovite kondenzacijske plinske uređaje za grijanje, električne uređaje za grijanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaje, pločaste radijatore te kompletan program regulacije.

Kao firma u porodičnom vlasništvu, orijentirana ka budućnosti, Vaillant preuzima posebnu odgovornost za društvo, okoliš i uposlenike. Vaillant se ubraja u pionire među vodećim poduzećima i uspješno brani svoju poziciju tržišnog vođe na području tehnike grijanja i ventilacije u Europi.

Inače, Konferencija SFERA preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju,  ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće  vizije o ovim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i  otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih  radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i  dizajna vik sistema, u drugom dijelu konferencije.

poslovnenovine.ba

Slični članci

Parket za podno grijanje: koje vrste se preporuču... Enterijer | 26.09.2022
Drvo je prirodni materijali koji se širi i skuplja sa promjenom temperature pa je zato česta nedoumica da li se
Vaillant u Sarajevu otvorio vrata novih poslovnih... Arhitektura Enterijer Eksterijer | 22.09.2019
Kompanija Vaillant je 19. septembra svečano otvorila vrata novih, moderno dizajniranih i opremljenih poslovnih prostorija na novoj lokaciji u ulici Bulevar
Solarna termička energija... Obnovljiva energija | 04.08.2016
Za razliku od fosilnih goriva, solarna energija je dostupna u gotovo neograničenoj mjeri, ne proizvodi štetne ugljične emisije i uz

0.040793